10 травня 2022, 19:22

"Кінець великої нафтової держави", – Крутіхін озвучив похмурий прогноз Росії через ембарго

Введення Заходом нафтового ембарго буде найважчим потрясінням для Росії та кожного її мешканця.

"Кінець великої нафтової держави", – Крутіхін озвучив похмурий прогноз Росії через ембарго

США та Європа рішуче мають намір запровадити нафтове ембарго проти РФ. Високопосадовці ЄС прогнозують повну відмову від російського "чорного золота" вже через 9 місяців. Це буде катастрофа для країни, яка критично залежить від експорту енергоресурсів.

Таку заяву зробив російський експерт із енергетики Михайло Крутіхін в інтерв'ю журналісту Олександру Плющеву.

Експерт назвав "жахливим ударом" втрату Росією західного ринку збуту нафти. Він запевнив, що Китай проблему вирішити не може.

"Західний напрямок експорту був основним, перекинути ці обсяги нафти у Китай неможливо з дуже простої причини: там транспортні можливості, транспортний потенціал вичерпані вже зараз. У Китай минулого року було поставлено 83 млн тонн нафти. І це межа... Все забито, все завантажено", - пояснив Крутіхін.

Через втрату західного ринку, зазначив він, Росії доведеться скорочувати видобуток "чорного золота", зокрема, за рахунок ліквідації низки найстаріших свердловин.

"Росії доведеться не просто скорочувати видобуток, а ліквідувати свердловини, цементувати ті свердловини, які найефективніші. Відновлювати їх комерційного сенсу не буде... Два відра на добу з них надходить. І якийсь занурювальний насос або гойдалка, якою її смокчуть, вони старенькі А нові та дорогі встановлювати на таку малоефективну свердловину сенсу ніякого немає... Законсервували – забули”, – розповів експерт.

Він уточнив, що для відновлення закритих свердловин Росія не матиме і необхідного обладнання через санкції.

Наслідки подій, що відбуваються, будуть катастрофічними для всієї країни, запевнив Крутіхін.

"Росія втрачатиме головне джерело своїх коштів для поповнення федерального бюджету. Це злидні... Росія дуже швиденько втратить звання великої енергетичної держави, експортера нафти. Не виключено, що через кілька років нам нафта буде потрібна лише для внутрішнього споживання. Для зовнішнього її вже просто не вистачить на експорт, хіба що у Китай йтиме якийсь обсяг. І все... На цьому точка для Росії як великої нафтової держави", констатував він.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гудков озвучив наслідки від запровадження нафтового ембарго, "прихильником" якого є сам Путін.

Ми також писали, що нафтове ембарго для РФ є ближчим: провідна країна ЄС дала добро.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини