3 травня 2022, 14:26

"Процес почався і буде розгортатися", – генерал Романенко про вибухи у Росії

Генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Романенко порадив росіянам готуватися до збільшення кількості "вибухів", загорянь та інших НП.

"Процес почався і буде розгортатися", – генерал Романенко про вибухи у Росії

Загадкові вибухи, пожежі й інші НП, які почалися на території Росії в останні місяці, продовжуватимуться та розширюватимуть свою географію.

З такою заявою виступив в ефірі телеканалу "Україна 24" генерал-лейтенант запасу ЗСУ, військовий експерт Ігор Романенко.

Він підкреслив, що "неприємності", які відбуваються у РФ, це наслідки тієї гібридної війни, яку Кремль своїми ж руками розв'язав. Росіяни зараз пожинають плоди тієї агресивної політики, яку масово підтримують, згідно з офіційними соцопитуваннями.

"Не як офіційна особа можу дозволити собі сказати, що це потужний професійний підхід у цій війні на цьому етапі… Після того, що вони (російські війська – ред.) наробили тут на нашій території, у нас було ухвалено рішення (а союзники нас підтримали) у тому, щоб використати всі можливості", - поділився думкою український генерал.

Він зазначив, поки що через НП "кидаються" лише прикордонні з Україною райони Російської Федерації. Проте географія подій розширюватиметься.

"Вони починають на собі відчувати все те, що вони творять тут… І це буде поширюватися на всю Росію. Цей процес розпочався. І він буде розгортатися далі. Це важливий важіль, який використовуватиметься та посилюватиметься зі зростанням рівня професіоналізму та у міру використання нового сучасного озброєння", - запевнив Романенко.

Він уточнив, що завдання Києва та союзників полягає не лише у військовому розгромі окупанта, але й у його ослабленні настільки, щоб він не був здатний до агресії у найближчому майбутньому.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що вибухи під Бєлгородом налякали росіян: "Війна почалася".

Ми також писали, що Раміс Юнус пояснив, коли Росія почне благати Україну про мирні переговори.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини