3 травня 2022, 19:09

"Ворогу потрібна оперативна пауза", – Жданов розповів, що буде з війною після 9 травня

Після 9 травня російська армія, швидше за все, залишить спроби наступу та перейде до оборони.

"Ворогу потрібна оперативна пауза", – Жданов розповів, що буде з війною після 9 травня

Чутки про те, що диктатор РФ Володимир Путін може оголосити всеросійську мобілізацію на День Перемоги 9 травня, малоймовірні.

Таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

Загальна мобілізація, упевнений Жданов, була б визнанням того, що російська армія далеко не "друга у світі" і програє Україні. Допустити такого Путін не може, особливо у свято 9 Травня.

"Засмучувати країну на таке свято, гадаю, не будуть", - повідомив експерт. Більше того, за його словами, про "спецоперацію" на пам'ятних заходах говоритимуть дуже мало, оскільки похвалитися там просто нема чим.

Він спрогнозував загасання бойової активності російських військ після цієї знакової дати.

"Думаю, до 9 травня вони сильно упиратимуться, наступатимуть на наші позиції всіма наявними у них силами та засобами. Далі їм, швидше за все, потрібна буде оперативна пауза, щоб перегрупувати війська та сформувати вже оборону", - розповів Жданов.

Наразі, за його словами, росіяни продовжують підтягувати резерви до українського кордону. Знімаються з тривалого зберігання танки "Т-80" і "БМП-80". Проте суттєво вплинути на перебіг бойових дій ця активність не зможе.

"Ми ж не стоїмо на місці. Ми постійно перебуваємо у бойовому контакті та намагаємося завдати їм вогневої поразки. Зброя йде західна. З кожним днем це дає нам перевагу у вогневих можливостях і у дальності досяжності", - розповів Жданов.

На його думку, ЗСУ перейдуть від оборони до наступу вже на початку літа.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що генерал армії Віталій Радецький відповів на питання щодо завершення війни.

Ми також писали, що російський диктатор Володимир Путін не наважиться оголосити загальну мобілізацію до РФ. Бутусов озвучив причини.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини