29 квітня 2022, 14:15

"Управління російською армією посипалося", – експерт про можливу появу під Ізюмом Герасимова

Можлива присутність голови російського Генштабу Валерія Герасимова на фронті в Україні – це колапс управління ЗС РФ.

"Управління російською армією посипалося", – експерт про можливу появу під Ізюмом Герасимова

Інформація щодо появи голови Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова на ключовій ділянці українського фронту – це вкрай нетиповий інцидент. Якщо він підтвердиться, це свідчення важкого становища російської армії.

Таку думку в етері телеканалу "Україна 24" висловив військовий оглядач Михайло Жирохов.

Днями видання Defense Express, посилаючись на інформовані джерела, повідомило про появу Герасимова у районі окупованого міста Ізюм на Харківщині. Це ключова для РФ ділянка фронту, через яку її армія намагається пробитися й оточити захищені позиції ЗСУ на Донбасі. Зараз у росіян серйозного просування на цьому напрямку немає, наступ зупинився.

"Це (приїзд Герасимова  ред.) свідчить про те, що управління російською армією сиплеться. Це не справа начальника Генштабу  керувати наступом на одній з окремих ділянок фронту, навіть на найважливішому. Для цього є генерали. Якщо ця інформація підтвердиться, то це означатиме, що управління російськими військами перебуває у колапсі", – розповів Жирохов.

Він зазначив, що Герасимов міг прибути на фронт у відчайдушній спробі розв'язати проблеми, що заважають наступу. Можливо, він зрозумів, що його генерали неспроможні керувати військами.

Загалом, зазначив військовий експерт, російський великий наступ на Донбасі має безліч недоліків. Причина у тому, що він ґрунтується не на військових цілях, а на політичних. Завдання ЗСУ – скористатися цими недоліками та прорахунками російського командування.

Жирохов не виключив сценарію, що російські війська у спробі взяти ЗСУ у котел самі потраплять в оточення, будучи відрізаними від ліній постачання.

Раніше Фейгін висловився про приїзд Герасимова до Ізюма.

Ми також писали, що експерт озвучив три сценарії, як закінчиться війна України та Росії.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини