28 квітня 2022, 14:13

"Путін на гачку", – Раміс Юнус спрогнозував, чим може завершитися другий наступ РФ

Політолог Раміс Юнус передбачив Володимиру Путіну безславний кінець, зазначивши, що точку неповернення у питанні переговорів уже пройдено.

"Путін на гачку", – Раміс Юнус спрогнозував, чим може завершитися другий наступ РФ

Американський політолог Раміс Юнус поміркував про ймовірний сценарій результату російсько-української війни. На його думку, Україна тривалий час була на гачку РФ. Зокрема, йдеться про Мінські угоди, на які Кремль "посадив" нашу державу. Але тепер все інакше. "Тепер Путін на гачку, – зазначив експерт у ході бесіди з Наталкою Влащенко. – І на цьому гачку його тримає Україна своїм героїзмом, а також США, які підживлюють Україну".

Як каже Юнус, Америка зробить усе можливе для того, щоб Росія зійшла з цього гачка лише в одному випадку: зазнавши повного краху. Звісно, для путінського режиму це буде вкрай болісно, адже режим Путіна, за словами політолога, – це режим перемоги, переможця. "Він скрізь повинен мати якусь перемогу. Почав із Чечні, потім Грузія, Абхазія та Південна Осетія, потім Україна. Знищення міст, тисячі вбитих, килимові бомбардування – це для Росії перемога", – зазначив аналітик.

Але зрозуміло, що справжньої перемоги немає та не передбачається. "Судячи з інформації, яку ми маємо, судячи з думки експертів, у другій частині Марлезонського балету Путіна не чекає жодна перемога", – висловився Юнус. Потім експерт аргументував свою думку тим, що Україна на переговори з Росією вже не піде, адже вона може не лише оборонятися, а й найближчим часом перейде у контрнаступ.

Політолог пожартував, що останнім часом у РФ дуже багато курять, особливо у районі Білгорода та Брянська. "І таких варіантів ми можемо побачити ще більше", – спрогнозував він, маючи на увазі постачання в Україну потужнішої зброї з боку західних союзників.

Також Юнус згадав відому азербайджанську приказку: "Те, що пішло з кров'ю, тільки кров'ю можна повернути". На його думку, цей мудрий вислів дуже актуальний у сьогоднішній ситуації з Україною.

Далі експерт пояснив, що він має на увазі: "Донбас пішов із кров'ю, тому й повернете його військовим шляхом. Крим пішов без жодного пострілу, тому потрібно зупинитися перед Кримом і сказати: "Або ви повертаєте нам це без єдиного пострілу, чи ми йдемо далі". Ось це називається переговори з позиції сили". Тільки таку мову, на думку політолога, розуміє Путін.

Як каже Раміс Юнус, багато хто вважає, що президент РФ не піде на такі умови. "Але як він може на це не піти, якщо у нього немає інших варіантів? До того ж тема ядерної зброї, якою він спекулює, вже зійшла нанівець. На Заході почали розуміти, якою мовою з ним треба розмовляти", – резюмував експерт.

Раніше Раміс Юнус пояснив, чому високопосадовці РФ до тремтіння бояться Путіна.

Також Раміс Юнус ще до початку війни висловив припущення, що Путін планує створити новий Донбас.

Нагадаємо, Раміс Юнус зазначив, що Кремль підвищує ставки через "беззубу" політику Заходу.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини