12 квітня 2022, 17:50

"Генерали намагаються переконати Путіна відмовитися від другої хвилі наступу", – Жданов

Під час другої хвилі наступу в Україні російська армія ризикує втратити залишки своєї боєздатності.

"Генерали намагаються переконати Путіна відмовитися від другої хвилі наступу", – Жданов

Російська армія не обкопується на зайнятих територіях, оскільки у Кремлі ще сильні ілюзії щодо повторного наступу. Генштаб ЗС РФ украй незадоволений цими планами.

Такою інформацією поділився в етері телеканалу "Україна 24" військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

Він повідомив про чутки, що генерали ЗС РФ намагаються переконати диктатора Володимира Путіна від повторного наступу. Вони реально оцінюють ситуацію на фронтах і розуміють, що така операція буде суїцидальною. Однак у Кремлі поки що до цих рекомендацій не дослухаються.

"Завдання війни не змінилися  з Кремля йде одна й та сама команда. Новий командувач... їх гнатиме вперед, бо наказ йти вперед. Вже є інформація, що навіть у Генштабі ЗС РФ є генерали, які намагаються донести до Кремля інформацію про те, що треба відмовитися від другої хвилі наступальної операції, щоб зберегти бодай частину боєздатного війська. Я думаю, що у Кремлі їх навряд чи почують... Путін так і не відмовився від своїх цілей", – розповів Жданов.

Він уточнив, що план мінімум Москви сьогодні – оточення угруповання ЗСУ на Донбасі. Якщо це вдасться, російська армія з високою ймовірністю спробує знову піти на Київ із Дніпра.

А якщо Кремль відмовиться від повторного наступу, зазначив експерт, повториться ситуація 2015 року.

"Якщо вони відмовляться від другої хвилі, вони відразу ж спробують втягнути нас у переговорний процес. А у цей час вони "стовпуватимуть" територію, копатимуть окопи, стягуватимуть сили на передній край, щоб утримувати оборону, налагоджуватимуть логістичні ланцюжки: постачання боєприпасів, пального, продовольства… Спостерігатимемо ту саму картину, яка була у 2015 році після підписання "Мінська-2"", – розповів Жданов.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гайдай описав ймовірний сценарій великого наступу РФ на Донбасі: "Десь о 3-4 годині розпочнеться".

Також Стрєлков констатував, що наступ російської армії на Донбасі "заглух".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Олег Жданов

Останні новини