18 березня 2022, 09:16

Армія Путіна не зуміла подолати першу критичну точку наступальної операції

Україна успішно продовжує тактику з виснаження російської армії, позбавлення її наступального ресурсу.

Армія Путіна не зуміла подолати першу критичну точку наступальної операції

За підсумками трьох тижнів війни РФ проти України можна констатувати, що тактика Києва виявилася вдалою. Росія загрузла у прикордонних боях, стрімко втрачаючи наступальний ресурс.

Про це у своєму блозі у Telegram пише російський блогер Анатолій Несміян (Ель Мюрид), який дотримується імперських поглядів. Він підтвердив, що РФ програє.

“Російське керівництво та командування зробили всі можливі прорахунки з усіх наявних. Розмазаний по величезному периметру кордону військовий контингент... очевидно "застряг", – пише російський експерт.

Він зазначив, що у Росії виявилося замало ресурсів для захоплення України.

Україна, за словами Мюрида, пожертвувала прикордонними територіями, щоб знизити темпи наступу ЗС РФ. І це їй вдалося. Росіяни не лише загрузли, але навіть не у змозі взяти під контроль ті землі, на які зайшли. Для цього просто немає ресурсів.

“Російським військам не вдалося зруйнувати систему оборони ЗСУ. Вона продовжує залишатися стійкою... Російська армія не зуміла подолати першу критичну точку наступальної операції й тепер має вирішувати принципове завдання: продовжувати наступ або переходити до оборони того, що є”, – пише Мюрид.

Він сумнівається, що РФ продовжить наступ, тому що для цього банально не вистачає живої сили. Зібраних на Близькому Сході бойовиків-головорізів буде недостатньо, а на мобілізацію президент РФ просто не наважиться.

За словами блогера, РФ на сьогодні переломити ситуацію може лише бомбардуваннями мирних українських міст, давлячи на Київ численними жертвами цивільних. Однак і цей сюжет повною мірою РФ реалізувати не зможе.

"Додати у цей котел, що згасає, особливо і нічого", – впевнений Мюрид.

За його словами, нинішнім завданням Києва є остаточне виснаження російських військ. Вони роблять усе можливе, щоб РФ вичерпала свої ресурси, а солдати були деморалізовані. І поки що все відмінно виходить.

Раніше Кох сказав, скільки Україні залишилося протриматися до капітуляції Росії: "Сили Путіна закінчуються".

Ми також писали, що експерт Жданов розповів, чому Росія просить допомоги у Китаю.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини