15 березня 2022, 14:18

"Сибір в обмін на дешеву локшину", – Таран спрогнозував, чим обернеться для РФ "допомога" Китаю

Прохання Кремля до Китаю надати військову допомогу – це не лише велика ганьба, а й величезна помилка, впевнений Сергій Таран.

"Сибір в обмін на дешеву локшину", – Таран спрогнозував, чим обернеться для РФ "допомога" Китаю

За даними кількох впливових західних ЗМІ, влада РФ запросила військову допомогу у Китаю, оскільки вже не має ресурсів у кровопролитному конфлікті з Україною. Це прохання дуже дорого обійдеться Росії.

Про це у своєму блозі у Telegram пише український політолог Сергій Таран.

Це величезна ганьба для армії Росії, яка “не має аналогів”, що вона просить допомоги у Китаю у війні з Україною. Влазити повномасштабно у путінську авантюру Китай, звичайно, не буде, тому що Пекін чудово розуміє наслідки для власної економіки протистояння із Заходом.

Саме тому вони (китайці – ред.) із самого початку категорично заперечували не лише свою допомогу РФ, а навіть факт, що таке звернення взагалі було.

Різні західні джерела вказують, що у контексті військової допомоги максимум, що РФ просить у Китаю, це військову техніку та безпілотники. Але максимум, який вона теоретично може отримати, це сухпайки для ра####ської армії, якій просто нічого їсти.

Захід не дуже протистоятиме постачанню їжі, бо десь у глибині душі сприйматиме це як своєрідний тролінг “другої армії світу”.

А Китай на знак подяки за свою дешеву локшину швидкого приготування вимагатиме від РФ багаті сибірські ресурси та землю. І це зовсім не жарт.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що надії Кремля на підтримку Китаю сиплються як рублі на російській біржі.

Ми також писали, що Китай використовуватиме Росію безжально, попередив економіст із РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сергей Таран

Останні новини