11 березня 2022, 11:11

Надії Кремля на підтримку Китаю сиплються як рублі на російській біржі

Китай не стане Кремлю опорою у кровопролитній війні, яку він розв'язав проти мирної України.

Надії Кремля на підтримку Китаю сиплються як рублі на російській біржі

Влада Росії, починаючи кровопролитну війну проти України, сподівалася, що негативні наслідки їм допоможе подолати “дружній” Китай. Проте східний сусід всадив РФ ніж у спину.

Про це у своєму блозі у Telegram пише український політолог Сергій Таран.

“Супернадії Росії на підтримку Китаю сиплються як рублі на російській біржі. Якщо раніше Пекін натякав, що безпекові інтереси РФ "мають бути враховані", то тепер він намагається тримати виразний нейтралітет", – написав Таран.

Він звернув увагу на заяву голови МЗС Китаю, який публічно назвав війною російське вторгнення в Україну та закликав до її дипломатичного врегулювання. По суті міністр виступив проти війни. До того ж Пекін заявив про готовність стати посередником у переговорах України та РФ про мир.

Важливим фактором стала категорична відмова Китаю постачати до РФ запчастини для цивільної авіації.

“І справа не лише у санкціях Заходу. Китай просто чекає, поки всі активи Росії стануть дешевшими. Ну, а потім... Bloomberg уже повідомив про плани КНР скупити російські стратегічні компанії, зокрема, "Газпром" і "Русал"", – пояснив політолог.

Він констатував, Кремль дуже серйозно прорахувався, коли сподівався, що економічна міць Китаю допоможе йому подолати західні санкції.

"Замість наївних радісних китайських товаришів до Москви з Китаю прийдуть хитрі геополітичні стерв'ятники, які із задоволенням скористаються дурістю російського фюрера, що вирішив разом зі своїм військовим кораблем піти у сумнівну та недовгу подорож", – запевнив Таран.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що, на думку Пономарьова, Путін не доживе до кінця цього року.

Ми також писали, що Акунін попередив росіян: “За все це доведеться платити. А ви як думали?"

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сергей Таран

Останні новини