6 лютого 2022, 08:31

Орєшкін сказав, що змусило Путіна згорнути плани великої війни з Україною: “Він не очікував”

Два факти змусили президента РФ Володимира Путіна відмовитися від військової операції проти України, вважає Дмитро Орєшкін.

Орєшкін сказав, що змусило Путіна згорнути плани великої війни з Україною: “Він не очікував”

У президента РФ були зовнішні та внутрішні причини відмовитися від нового військового вторгнення в Україну.

Про це в етері телеканалу "Еспресо" заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

“Путін зустрівся з несподіваною для себе консолідованою відповіддю Заходу, з жорсткими заявами та вчинками. А він розраховував на те, що Захід слабкий, дезорієнтований, розколотий... У такій ситуації різкі рішучі дії, якими Путін завжди славився, могли принести йому успіх. Вийшло рівно навпаки”, – заявив політолог РФ.

Крім того, за його словами, у Путіна виникла несприятлива ситуація всередині країни.

“Рубль упав, настрої путінської частини електорату слабшають, він втрачає популярність. У Росії не хочуть війни з Україною, щоб про це не говорили ЗМІ. У Росії ніхто не хоче трун... Нагромадилися втома, розчарування, роздратування. Росія, на відміну від України, перебуває у стані когнітивного дисонансу. Люди не розуміють, чого чекати у майбутньому, перебувають у депресії”, – сказав Орєшкін.

Він дійшов висновку, що Путін прорахувався у питанні України.

“Ситуація серйозно змінилася, тому що Путін прорахувався... Нахабства виявилося замало, щоб взяти міста. Думаю, у Кремлі шукатимуть якихось інших способів тиску на Україну. І, звісно, знайдуть. Розслаблятися не варто”, – попередив російський опозиціонер.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Кремль мститиме Україні за останню поразку в інформаційній війні, вважає Дмитро Орєшкін.

Ми також писали, Латиніна розповіла, що Путіна зупинило від вторгнення: “Війни не буде”.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Дмитрий Орешкин

Останні новини