17 січня 2022, 10:43

"Погодьтеся, є над чим замислитися", – Злий Одесит помітив важливий нюанс на відео про перекидання армії РФ на кордон

Російські військові відкрито зливають у Мережу відео перекидання підрозділів на кордон з Україною – Злий Одесит звернув увагу на важливий момент.

"Погодьтеся, є над чим замислитися", – Злий Одесит помітив важливий нюанс на відео про перекидання армії РФ на кордон

У питанні перекидання російських військ до кордону з Україною відомий український військовий експерт і блогер Олександр Коваленко (пише під ніком Злий Одесит) звернув увагу на важливий момент.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він зазначив, що у травні 2020 року у Росії набув чинності закон, згідно з яким російським військовим забороняється мати при собі, перебуваючи на службі, смартфони, планшети, навігатори, відеореєстратори та зовнішні носії інформації.

У квітні 2021 року представник головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу Збройних сил РФ Володимир Цимлянський заявив, що всі новобранці, яких навесні 2021 року покличуть служити, вирушать на призовний пункт без смартфонів.

Проте російські військові відкрито ігнорують закон, зливаючи до Мережі відео про перекидання підрозділів на кордон з Україною.

Таким чином російська сторона може свідомо використати витік інформації для нагнітання обстановки навколо загрози вторгнення, заплющуючи очі на порушення закону.

"Вчора мені потрапило на очі відео, яке створило легкий дисонанс. Так, протягом усього часу стягування ЗС РФ до кордону з Україною до Мережі витікає багато відео, які могли зробити цивільні. Але зараз йдеться про вільне користування та публікації військових. Погодьтеся, є над чим замислитися", – наголосив він.

У соціальних мережах фіксують перекидання великої кількості військової техніки Східного військового округу РФ на Захід у бік кордону України. Журналісти проєкту Conflict Intelligence Team опублікували великий матеріал із фотографіями, на яких можна помітити ешелони з важкою бронетехнікою, ударними артилерійськими системами та танками на залізничних платформах.

Раніше у Росії обвалилися рубль і ринок акцій після заяв заступника голови МЗС РФ Сергія Рябкова щодо можливості воєнного вирішення конфлікту навколо України. Інформаційні агентства зазначають, що під час інтерв'ю телеканалу RTVI російський дипломат підтвердив, що Захід повністю відкинув вимоги Росії про невступ України до НАТО та надання письмових гарантій нерозширення Альянсу.

Раніше республіканець Марко Рубіо вніс законопроєкт про персональні санкції проти вищого керівництва РФ, включаючи президента Володимира Путіна, й економічні заходи проти секторів російської економіки.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини