27 грудня 2021, 08:50

"У нас немає "за поребриком" друзів", – Голобуцький про рішення Кадирова "приєднати" Україну

Голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров назвав Україну територією Росії, а українців – "нашим народом".

"У нас немає "за поребриком" друзів", – Голобуцький про рішення Кадирова "приєднати" Україну

26 грудня Рамзан Кадиров на святковій пресконференції переконував, що Україну потрібно приєднувати до Росії, а можна до Чечні. Якщо він отримає відповідну команду із Кремля, то готовий зайнятися цим процесом особисто.

"Українці – наш народ, це наша територія. Це моя думка. Якби мені доручили, я давно вирішив би. Треба забрати Київ", – сказав Кадиров.

Політичний експерт Олексій Голобуцький зазначив, що на заході Кадиров присвятив чимало часу саме Україні.

"Це до теми, чи є нашим ворогом лише Путін. І чи вирішиться наша проблема з Росією, якщо прибрати з рівняння Путіна... Факти – річ непримиренна. І вони абсолютно конкретно засвідчують: війну з нами, знищення України (у вигляді від "порятунку", "приєднання", чергового "возз'єднання" – та до "розкочування в ядерний попіл") підтримує більшість усіх громадян Росії. Більшість – це не більше 50%, це ближче до 100%", – прокоментував Голобуцький.

Аргументи та ступінь агресії у росіян різні. Проте результат однаковий – більшість громадян РФ воліли б бачити відсутність на політичній карті України як держави.

Менша частина також хоче зникнення з етнічної карти українців.

"Як бачимо, у нас немає "за поребриком" друзів. І саме на цій тверезій оцінці реалій має ґрунтуватися і наша оборонна стратегія, і зовнішня політика, і внутрішня політика у сфері культури, освіти, державної ідеології, економіки... І у будь-якій сфері", – резюмував експерт.

Раніше повідомлялося, що Київ не виключає, що Росія може розпочати новий наступ на Україну з Азовського моря. ЗСУ вже зміцнюють боєздатність у регіоні.

Нещодавня пригода з "Донбасом" стала підтвердженням провокаційних намірів Кремля.

Москва звинуватила Київ у навмисній спробі порушення в Азовському морі, хоч спочатку знала про плани українського корабля.

Автор: Алексей Голобуцкий

Останні новини