24 грудня 2021, 12:21

Казанський звернувся із закликом до Путіна після слів про те, що Україну створив Ленін

Специфічна заява президента Росії не залишилася поза увагою журналіста Дениса Казанського.

Казанський звернувся із закликом до Путіна після слів про те, що Україну створив Ленін

23 грудня глава Кремля заявив, що Україну створив Ленін.

"Ми намагаємося не згадувати, як Україна складалася. Хто її створив? Ленін Володимир Ілліч, коли створював Радянський Союз", - сказав Путін у ході щорічної прес-конференції.

Представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Денис Казанський назвав такий вислів "нісенітницею".

"Навіть якщо не сперечатися з цим і визнати, що Путін має рацію, то виходить, що він і його країна безмежно вдячні Леніну за створення України, тому що це ж у них стоять пам'ятники Леніну у кожному місті, а у самому центрі столиці лежить його мумія", - пише блогер у своєму ТГ-каналі.

Виходячи з цього, відомий український журналіст ставить питання Путіну, а також закликає президента РФ дати спокій Україні та її незалежності.

"У чому тоді, власне, претензія до нас? Ви ж цінуєте Леніна? Ну якщо так, то й поважайте Україну, якщо вірите, що це Ленін її створив", - зазначає Казанський.

Нагадаємо, під час спілкування з пресою Путін активно жестикулював і продемонстрував непристойний жест. Господар Кремля показав середній палець і постукав по лобу.

Раніше Казанський розповів, як Кремль пішов на відкритий шантаж, використовуючи Медведчука.

А у Москві чоловік прийшов до Мавзолею з плакатом із написом "Прокидайся, у нас новий цар". Пікетника практично миттєво "упакувала" поліція.

Автор: Денис Казанский

Останні новини