18 грудня 2021, 16:55

Путін запропонував Байдену свій варіант "Ялти – 2" – він має намір взяти навіть більше, ніж мав колись СРСР

Проєкт договору про "гарантії безпеки", який Кремль пред'явив США, – це спроба знову розділити світ на сфери впливу.

Путін запропонував Байдену свій варіант "Ялти – 2" –  він має намір взяти навіть більше, ніж мав колись СРСР

Новий проєкт Кремля американо-російського договору про "гарантії безпеки" – це не що інше, як нова "Ялта – 2", спроба знову поділити світ на сфери впливу.

Таку думку у своєму відеоблозі на YouTube висловив відомий український журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнар, передає Діалог.UA.

Путін має намір взяти навіть більше, ніж колись мав СРСР: йому потрібна не частина Європи, а вся Європа. Ось про що йдеться у проєкті тієї угоди, яку опублікувало МЗС Росії та яка насправді є не угодою, а набором односторонніх зобов'язань, що покладаються на США”, – заявив Кушнар.

Проєкт договору зводиться до того, що США з якоїсь причини в односторонньому порядку мають у військовому та політичному сенсі піти з Європи, залишивши її “на поталу” Москві.

Журналіст зазначив, що проєкт Кремля більше схожий на ультиматум Заходу. І одна з цілей цієї історії – відвернути увагу від злочинів Росії щодо України.

"Російський режим використовує тактичний прийом спецслужб – замилює проблему... Робиться для того, щоб приховати реальну проблему – бажання знищити Україну", – сказав Кушнар.

Він вважає, що Захід повинен обернути зброю Путіна проти нього самого в історії з угодою.

"Потрібно тягнути час, створюючи ілюзію того, що з Путіним розмовляють, і нічого не підписувати. Час грає проти Путіна. Це у ліберальних демократій попереду вічність. А постарілий російський автократ розуміє, що час його режиму обмежений біологічним годинником... Він хоче відвернути увагу Заходу від того, що він робить в Україні. Тепер Заходу потрібно буде таким чином вести переговори з Путіним, щоб відвертати його увагу від України, паралельно продовжуючи допомогу Україні озброєнням, кредитами”, – заявив Кушнар.

Загалом, зазначив він, Захід, включаючи Європу, останнім часом почав жорсткіше реагувати на провокації Москви.

“Впевнена позиція Заходу, яку ми бачимо, вселяє оптимізм. Вона стала для Путіна повною несподіванкою”, – наголосив журналіст.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Бєлковський застеріг: на відмову США від угоди щодо НАТО Кремль визнає "Л/ДНР" і введе регулярні війська.

Ми також писали, що у російському проєкті угоди щодо НАТО міститься вимога до Альянсу "відкотитися" до кордонів 1997 року.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Кушнарь

Останні новини