11 грудня 2021, 07:30

Однокурсник Путіна Швець: "Вторгненню РФ в Україну запобігли на тривалий час"

Підсумком переговорів Володимира Путіна та Джо Байдена стало запобігання масованому вторгненню РФ в Україну.

Однокурсник Путіна Швець: "Вторгненню РФ в Україну запобігли на тривалий час"

Саміт Байден-Путін – дуже гарна подія для України. Фактично світова спільнота отримала підтвердження, що Кремль залишить плани з вторгнення. З такою думкою у коментарі виданню "Гордон" виступив однокурсник Путіна, колишній розвідник КДБ СРСР Юрій Швець.

"Метою переговорів було запобігання можливому масованому вторгненню РФ в Україну, і йому запобігли на тривалий час. Путін, по суті, не досяг нічого", – вважає Швець.

Білому дому навпаки вдалося зробити все, як анонсували перед переговорами. Байден озвучив заходи, яких вживатимуть США, країни НАТО та ЄС проти Кремля у разі вторгнення в Україну. Саме ці санкції стануть головним фактором стримування для режиму Путіна.

"Набір санкцій фіналізується між союзниками по НАТО та ЄС", – зазначив він.

Крім того, російське керівництво стежить за значним зміцненням обороноздатності України та постачанням озброєння від союзників. Під час ескалації обсяги цієї допомоги зростуть у рази.

Також Путіна стримує зміцнення східного флангу НАТО. Східний блок Альянсу вимагав подібного з 2014 року, коли Росія набула статусу країни-агресора. І тепер, коли у цивілізованого світу не залишилося сумнівів щодо планів Росії, почалися зміни.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що під час переговорів із Джо Байденом він отримав меседж, що Кремль не планує ескалації.

Проте Захід явно не вірить обіцянкам Кремля. Після інциденту з українським кораблем в Азовському морі сьогодні ситуацію біля Криму контролюють кілька літаків НАТО.

Автор: Сеть

Останні новини