6 грудня 2021, 19:25

США можуть залишити Кремль без "потрібного як повітря" союзника

США наполягають на "токсичності" сучасної Росії, пропонуючи Індії обмежити контакти з Кремлем.

США можуть залишити Кремль без "потрібного як повітря" союзника

Делі не можуть повністю ігнорувати побажання США щодо обмеження контактів із Росією, оскільки це вдарить по бізнесу та національних інтересах.

Політичний оглядач Дмитро Дрізе вважає, що впливовий геополітичний союзник Москви намагатиметься лавірувати.

"А Москві зараз як повітря потрібні якщо не союзники, то принаймні надійні торгові та політичні партнери. Втратити Індію не можна у жодному разі. Але загроза така є", – зазначив експерт.

Вигодонабувачем ситуації стане Індія, яка у суперечці США та РФ зможе грати на підвищення ставок. Індія, безумовно, деякий час буде хорошим партнером Росії. Проте серйозних перспектив цей союз не матиме. Тим більше не може йтися про створення якогось військового альянсу на противагу НАТО: "Ніхто із серйозних гравців не ризикне дружити з Росією проти когось. І тим більше проти Америки".

Нагадаємо, 6 грудня під час візиту російської делегації до Делі протокольний фотограф зробив фотографію, що викликала обговорення у соціальних мережах. Вся справа у наступному: кадр вибудуваний таким чином, що прапора РФ не видно за спинами гостей і господарів зустрічі.

Раніше Індія вирішила анулювати угоду із закупівлі російських Іл-38, отримавши натомість 11-й літак Boeing P-8I Poseidon. Одночасно Boeing будує сервісний центр, який має спростити індійським пілотам освоєння "Посейдона".

Автор: Сеть

Останні новини