5 грудня 2021, 07:31

Клімкін розповів про прихований мотив "визнання" Криму Лукашенком: "Спробує продати"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко "визнав" Крим, щоб збільшити свій рейтинг у Росії, вважає Павло Клімкін.

Клімкін розповів про прихований мотив "визнання" Криму Лукашенком: "Спробує продати"

Заява невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка про "російський Крим" має приховані мотиви. Він намагається підвищити свої рейтинги як у Білорусі, так і у РФ для майбутнього "Союзної держави".

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі телеканалу "Еспресо", передає Діалог.UA.

"Лукашенко хоче отримати позицію або президента, або керівника парламенту "Союзної держави". Сісти там ще на багато років і вдавати, що він легітимний", – заявив Клімкін. Саме тому, вважає він, глава Білорусі й "визнав" Крим.

На думку Лукашенка, такий крок підвищить його рейтинг як серед проросійськи налаштованої частини білоруського суспільства, так і серед громадян РФ.

"Він це зробить і розіграє, щоб потім продати цю підтримку Путіну", – впевнений Клімкін. Крім рейтингу, за його словами, він намагається продати Кремлю дозвіл на військову присутність у Білорусі, а також можливість створювати додаткові загрози Україні.

"Лукашенко грає у зрозумілу гру, щоб вижити політично... Ми ще почуємо, як він розповідатиме про приєднання Донбасу, ще співатиме пісню про "Новоросію", – запевнив колишній міністр.

Він висловив сумнів, що Лукашенко погодиться на військове вторгнення до України. Для цього, вважає ексміністр, у нього "кишка тонка".

"Путін зараз грає у велику гру навколо Білорусі. Він хоче створити там систему проросійських партій, контролюючи ситуацію на перспективу. Лукашенко це розуміє... Він перебуває у вузькому коридорі, куди його загнав Путін. Він зараз повітряний пірат і міграційний бандит. Руку у цивілізованому світі йому більше ніхто не подасть", – розповів Клімкін.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Кирило Рогов висловився про "визнання" Лукашенком Криму: "Починається тихе захоплення білоруських силових структур".

Ми також писали, що Кулеба застеріг Лукашенка від помилкового кроку на тлі слів про "російський" Крим.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Павел Климкин

Останні новини