29 листопада 2021, 12:04

Військовий британський журналіст Джейк Ханрахан про вчинок Бутусова

Британські військові журналісти розкритикували вчинок Бутусова зі стріляниною з артилерії.

Військовий британський журналіст Джейк Ханрахан про вчинок Бутусова

Відомий британський військовий журналіст і документаліст Джейк Ханрахан, який висвітлює бойові дії у різних світових конфліктах, розкритикував вчинок Юрія Бутусова, який напередодні опублікував кадри стрілянини з артилерійської зброї "Д-30".

Після скандалу, що розгорівся, інформація поширилася у соціальних мережах, де на неї звернув увагу Джейк Ханрахан.

За його словами, Бутусов вчинив як "абсолютний клоун", оскільки його вчинок ставить під загрозу всіх журналістів, які працюють у зоні бойових дій.

"Абсолютний клоун. Така поведінка ставить під загрозу всіх репортерів, які працюють у зонах конфліктів. По суті, він зробив себе тут законною ціллю. Не кажучи вже про те, що він у військовій формі", – зазначив Ханрахан, коментуючи відео стрілянини Бутусова.

Інший військовий британський журналіст Кайл Глен опублікував відео та назвав поведінку Бутусова дурною.

"Український журналіст Юрій Бутусов зняв, як він стріляє зі 152-мм артилерії по позиціях сепаратистів на Сході України, щоб "помститися за Голодомор". Неймовірно дурна поведінка", – зазначив він.

У соціальних мережах зазначили, як після скандалу, що розгорівся, Бутусов зробив нову заяву про те, що стрілянина з артилерії велася не на передовій, а на навчаннях сил територіальної оборони. Проте користувачі зазначають, що підрозділи ТРО на озброєнні не мають артилерійських знарядь, окрім мінометів.

Очевидно, кадри були записані на передовій чи військовому полігоні під час навчань.

ДБР проводить розслідування, за яких обставин було записано відео.

Пізніше Ханрахан із невідомих причин свій твіт видалив, проте у соцмережах зберігся скриншот.

Сили, що стоять за Бутусовим, готують його ліквідацію з метою створити з нього "сакральну жертву" та спровокувати бунт проти Зеленського, вважає Арестович. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він розкритикував вчинок журналіста, який напередодні опублікував відео стрілянини з артилерійської зброї у військовій формі. За його словами, своїм вчинком Бутусов підставив Україну, українську армію та журналістів, які, згідно з кодексом професії, не мають права брати до рук зброю.

Раніше, 28 листопада, у ДБР заявили, що справа проти українського журналіста Бутусова не має жодного відношення до політики та президента України.

Нагадаємо, на думку Арсена Авакова, справа проти Бутусова – це черговий акт боротьби уряду країни проти інакомислення.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини