26 листопада 2021, 19:59

Зеленський вчинив необережно на зустрічі зі ЗМІ: ""Наїзди" на пресу ні для кого не закінчувалися добре"

Сьогодні президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами був емоційний і дуже нестриманий.

Зеленський вчинив необережно на зустрічі зі ЗМІ: ""Наїзди" на пресу ні для кого не закінчувалися добре"

Політичний експерт Олексій Голобуцький вважає, що, можливо, главу держави переконали, що так він відповідатиме іміджу "простого хлопця, чесного та відкритого, що відчуває – те й каже". Проте за фактом він виглядав саме нестриманим.

"Нечемним. Некоректним. Іноді некоректний до прямого хамства та образ співрозмовників. Крім того, за час марафону спілкування мінімум із половиною журналістів можна схарактеризувати не інакше як "наїзд". А "наїзди" на пресу ніколи та ні для кого не закінчувалися добре", – попередив експерт.

Показовим став діалог із кореспондентом "Української правди" Михайлом Ткачем про те, чи літав Володимир Зеленський у Гуту та чи святкував там день народження Андрія Єрмака.

"Панібратство це ваше! Я – президент України, між іншим!"

"З Єрмаком і без бутербродів, тому що вас це не цікавить, я прилетів до Гути. Це моя сім'я – маю право!"

"Циган і ведмедів я не викликав! І вас теж!" – казав президент.

Потім Зеленський прямо звинуватив Ткача у тому, що через нього ані він, ані діти, ані Єрмак не можуть жити вільним життям.

"Через вас у Києві не залишилося місця, де я міг би відпочити", – поскаржився Зеленський.

Голобуцький зазначив, що особисту дискредитацію співрозмовника було взято за головний інструмент на сьогоднішньому пресмарафоні у разі неприємних тем і питань. Після цього можна було не зосереджуватися на відповіді.

"Але, як я і прогнозував учора, розрахунки на теплу ванну були марними. Бо навіть "теплим банщикам" треба про щось писати, про щось розповідати на телеканалах. А із взаємних реверансів матеріал не зробиш і аудиторію не привабиш. Тим більше, коли всі інші цю аудиторію залучатимуть скандальними заголовками про цей же марафон", – зазначив політичний експерт.

Нагадаємо, на пресмарафон було запрошено лише 30 журналістів, кандидатури яких особисто обирали в Офісі президента.

Після зустрічі на вулиці президента чекали кореспонденти, чиї видання не потрапили на захід. Охорона гаранта поводилася з ними грубо, внаслідок чого постраждала журналістка телеканалу "Прямий".

Крім того, було очевидно, що слова Дмитра Гордона про другий президентський термін Володимира Зеленського зачепили главу держави й той наважився на відповідь.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Алексей Голобуцкий

Останні новини