18 листопада 2021, 16:30

Ярош відповів, чи можна було втримати Крим

Дмитро Ярош сумнівається, що Україні вдалося б утримати Крим у 2014 році у разі війни з огляду на "кількість зрадників у силових структурах".

Ярош відповів, чи можна було втримати Крим

Командувач Української добровольчої армії, радник Головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош вважає, що Україні слід було воювати за Крим у 2014 році, але сумнівається, що півострів вдалося б утримати з огляду на "кількість зрадників у силових структурах".

Таку думку він озвучив в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Алесі Бацман.

"Можна було за нього (Крим – ред.) повоювати, утримати – не впевнений, судячи з кількості зрадників в українських силових структурах", – заявив співрозмовник.

Ярош припускає, що у разі силової відсічі у Криму Кремль згодом не наважився б на розв'язання війни на Донбасі та окупацію частини територій цього регіону.

"Можливо, все було б інакше. Можна було рішучіше діяти по Донбасу", – зазначив радник Головнокомандувача ЗСУ.

При цьому Ярош додав, що він чудово розуміє стан людей, які на той момент займали вищі державні посади.

"Турчинова та інших, які отримали те, що отримали: порожню скарбницю та відсутність чогось", – заявив екслідер "Правого сектору".

За словами Яроша, Росії була вигідна втеча Віктора Януковича, оскільки на той момент у Кремлі вже готувалися плани щодо анексії Криму та створення так званої "Новоросії".

Раніше Ярош підтвердив загрозу широкомасштабного вторгнення Росії в Україну та закликав протиставити їй всю силу та енергію українського народу.

Крім того, командувач УДА висловив впевненість у розпаді Росії та заявив, що це "справа одного покоління".

Автор: Дмитрий Ярош

Останні новини