16 листопада 2021, 15:40

Ярош запропонував свій спосіб боротьби з нелегалами на кордоні

Ярош закликає до кримінальної відповідальності за спробу нелегально перетнути кордон з Україною.

Ярош запропонував свій спосіб боротьби з нелегалами на кордоні

На тлі міграційної кризи на кордоні з Польщею Дмитро Ярош закликає посилити кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону. Також він виступає за те, щоб дати дозвіл на застосування вогнепальної зброї проти порушників.

Сьогодні, 16 листопада, радник головкому ЗСУ Дмитро Ярош на своїй сторінці у Facebook опублікував пост на тлі міграційної кризи.

Колишній політик закликає терміново ухвалити закон про кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону. На додаток, прикордонники та правоохоронці повинні мати повне право застосовувати щодо порушників усі доступні засоби, включно з вогнепальною зброєю.

Секретар РНБО Олексій Данілов минулого тижня заявив, що, згідно з чинними законами України, прикордонники не можуть застосовувати зброю проти порушників кордону. У Держприкордонслужбі заявили, що якщо біженці спробують прорватися на територію України, то їх примусово відправлять назад.

Міграційна криза почалася 8 листопада. Ще у травні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко після санкцій з боку ЄС заявив, що не перешкоджатиме мігрантам, які захочуть потрапити до ЄС через територію Білорусі.

Раніше у Міноборони Польщі побоювалися, що Лукашенко накаже своїм силовикам почати роздавати вогнепальну зброю у таборі біженців.

Нагадаємо, у районі КПП "Брузги" біженці пішли в атаку проти польських правоохоронців. У хід пішло не лише каміння, а й світло-шумові гранати.

Також ми повідомляли, що біженці на кордоні вигадали нову провокацію проти Польщі: вони дмуть в обличчя дітям сигаретний дим, щоб викликати сльози.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Дмитрий Ярош

Останні новини