7 травня 2024, 12:21

"Це останній козир Кремля", – Несміян пояснив, чому нова лякалка Путіна має слабкий вигляд

Погрози застосувати тактичну ядерну зброю виглядають слабко, оскільки реальний військовий ефект буде мінімальним, проте негативні політичні наслідки для Кремля величезні.

"Це останній козир Кремля", – Несміян пояснив, чому нова лякалка Путіна має слабкий вигляд

Нові погрози застосування тактичної ядерної зброї є останнім козирем Кремля, оскільки нічого іншого в запасі у РФ немає. Насправді загроза застосування тактичної ядерної зброї дієвіша за її реальне застосування, оскільки негайно з'ясується, що її імідж чергового дива сильно перебільшений. Про це пише російський аналітик Анатолій Несміян.

"При цьому той, хто застосує його, буде стигматизований, і навіть нинішні квазісоюзники будуть змушені блокувати будь-які відносини з ним. У тому ж Ірані продовжує діяти установка, що ядерна зброя - інструмент диявола. Політичні наслідки застосування будуть настільки негативними, що їх відразу складно навіть моделювати, а карт на руках більше не залишиться", - підкреслив він.

За словами експерта, стратегічна зброя - це квиток в один кінець.

"Біля керма Росії сьогодні люди, чия ідея - гроші. З такою ідейною базою самогубства не здійснюють. Вони злодії, а не герої", - підсумував він.

Раніше аналітики з ISW озвучили причину, через яку Кремль знову почав погрожувати Заходу ядерною зброєю.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини