24 квітня 2024, 11:26

"Радість папуасів від крадіжки мікрохвильовки..." – Невзоров прокоментував чергове посягання РФ на чуже

Губернатор Калінінградської області РФ з нагоди 300-річчя від дня народження німецького філософа Іммануїла Канта закликав дати російську інтерпретацію спадщини мислителя.

"Радість папуасів від крадіжки мікрохвильовки..." – Невзоров прокоментував чергове посягання РФ на чуже

Влада РФ не на жарт розлютила Німеччину своїм зазіханням на німецьку культурну спадщину. Зокрема, губернатор Калінінградської області Антон Аліханов назвав Іммануїла Канта "російським трофеєм" і закликав переглянути його спадщину "у дусі часу". У відповідь на це Олаф Шольц заборонив навіть цитувати Канта президенту РФ, який вже точно не наслідує кантівських ідей і принципів.

Не оминув увагою цей інцидент і російський опозиційний публіцист Олександр Невзоров, який у своєму Telegram-каналі нагадав, що могила "бідолахи Іммануїла" дісталася росіянам разом із захопленим Кенігсбергом (російська назва - Калінінград).

Потім Невзоров виніс діагноз владі РФ:

Також опозиціонер здивувався тому, що РФ узагалі захотіла привласнити собі спадщину Канта, адже, незважаючи на те що філософ був зсунутий "на Бозі", він однаково нескінченно складний для Росії, тим паче для путінських чиновників.

Хоч би яким "нафталіном" Кант був, він протипоказаний РФ, у якій заборонені і думка, і слово. Єдине пояснення посягання - це задоволення від самого факту крадіжки. Схоже, папуасам РФ байдуже, що красти та привласнювати, аби що-небудь забрати та кого-небудь пограбувати, зробив висновок Невзоров.

Раніше Олександр Невзоров розповів, як за одну ніч розвінчався головний міф путінської пропаганди.

Також Олександр Невзоров описав поведінку російських окупантів напередодні "страшної дати": "Все душевно, все затишно".

Автор: Александр Невзоров

Останні новини