7 березня 2024, 11:47

Росія підставила Казахстан із нафтою: "Казахи потрапили у дуже неприємну історію"

Російська територія як транзитна стає гранично токсичною: ніхто не знає, коли та як можна втратити дуже великі гроші, підкреслює експерт.

Росія підставила Казахстан із нафтою: "Казахи потрапили у дуже неприємну історію"

Туреччина уточнила умови відмови від прийому російської нафти. Йдеться не тільки про нафту російського походження, а й про нафту, відвантажену з Росії. Це важливе уточнення, оскільки під цю умову підпадає казахстанська нафта, яка відвантажується з Новоросійського терміналу КТК, пише російський економічний аналітик Анатолій Несміян.

За його словами, казахстнці потрапили у дуже неприємну історію, якщо Туреччина відмовиться приймати їхню нафту у зв'язку з проходженням нею російської території. Це змушує Казахстан у прискореному порядку шукати та будувати обхідні шляхи навколо Росії.

"Російська територія як транзитна стає гранично токсичною: ніхто не знає, коли та як можна втратити дуже великі гроші", - підкреслює експерт.

Ба більше, рішення Туреччини можна розглядати, зокрема, і як зміцнення переговорної позиції з питання будівництва газового хаба та "Турецького потоку - 2".

"Турки можуть погодитися приймати нафту з Росії, але тільки якщо Росія погодиться на кабальні умови щодо "Турецького потоку -2", причому вони і зараз, м'яко кажучи, дуже та дуже жорсткі", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Україна "змусила" Росію скоротити видобуток нафти.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини