2 березня 2024, 10:57

Путін може влаштувати росіянам нову кризу, щоб перекрити невдачі з Україною, – Мюрид

Наростання антивоєнних настроїв у російському суспільстві може змусити Кремль піти на відчайдушний крок, вважає Ель Мюрид.

Путін може влаштувати росіянам нову кризу, щоб перекрити невдачі з Україною, – Мюрид

Війна з Україною, яка перейшла у затяжну фазу, дедалі менше подобається росіянам. Антивоєнні настрої зростають, що загрожує країні повторенням революції 1917 року. Щоб уникнути цього сценарію, Кремль, можливо, зважиться на відчайдушний крок.

Про це попередив російський аналітик Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Війна, зазначив експерт, безумовно зайшла у глухий кут. Зупинити зростання антивоєнних настроїв у РФ можна, або домігшись перелому на фронті, або посиливши терор усередині країни. Однак є і третій варіант: переключити увагу суспільства на нову гостру кризу.

"У влади є певний потенціал для збільшення терору, проте він не надто великий... Змінити обстановку на фронті можливо тільки за однієї умови: якщо ЗСУ "посипляться" та почнуть розвалюватися, до чого передумов поки що немає. Залишається або залишити все, як іде, та тоді приблизно за рік антивоєнні настрої будуть мейнстрімними, як вони були основними наприкінці 1916 року під час Першої світової, та заклики до війни до переможного кінця викликали лише відверту озлобленість до будь-кого, хто виголошував ці гасла, або потрібно створювати нову кризу та вмикати новий вибух психозу", - розповів російський експерт.

Він уточнив, що це має бути глобальна та системна криза, яка торкнеться всього російського суспільства. Це може бути, наприклад, нова війна.

Про те, що РФ готує агресію проти країн НАТО, останнім часом ходять наполегливі чутки. Політолог Валерій Соловей запевняє, що Москва вже розробила план гібридного нападу на Балтію та спробує здійснити його влітку нинішнього 2024 року. Тривожним фактором, який вказує на те, що це може виявитися правдою, є створення у РФ нових військових округів.

Раніше Путін отримав від Трампа запрошення до війни з НАТО.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Эль Мюрид

Останні новини