26 січня 2024, 10:07

"Планують люди грамотні", – експерт озвучив, чому Україна взялася за обнулення нафтянки РФ

Україна успішно підводить Росію до паливної кризи, завдаючи ударів по нафтових об'єктах країни-агресора.

"Планують люди грамотні", – експерт озвучив, чому Україна взялася за обнулення нафтянки РФ

Київ явно намірився влаштувати Росії масштабну паливну кризу. І це буде катастрофою не тільки для економіки РФ, а й для її становища на фронті.

Таку думку висловив російський блогер, аналітик Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Українські дрони успішно атакують об'єкти російської нафтянки. Тільки за минулий тиждень під ударами опинилися термінал у порту Усть-Луги, а також НПЗ у Туапсе. І це тільки початок, упевнений російський експерт.

"Мета не доходи російських олігархів, а більш приземлене завдання: істотно знизити виробництво палива. А без палива і воювати, і працювати у тилу буде набагато проблематичніше", - пояснив Несміян.

Він зазначив, що на сьогодні Україна навчилася робити ударні БПЛА, які літають на відстані понад 1 тисячу км, а це означає, що у зоні ураження нафтові об'єкти РФ у Самарській, Саратовській, Рязанській та інших областях РФ.

Очевидно, що "дірява" система протиповітряної оборони (ППО) РФ не у змозі перехопити БПЛА: енергетичних об'єктів занадто багато, а зенітних установок, навпаки, дефіцит.

"Якщо врахувати, що дрони дуже грамотно потрапляють у вкрай важливі вузли й агрегати переробних заводів, то виведення їх з ладу на 2-3 місяці (а де 2-3, там може бути і 4-6) - це вже досить серйозно", - повідомив експерт РФ.

Він попередив, що у разі таких сценаріїв почнуться обвальні процеси. Це неминуче призведе до проблем із родовищами та сховищами нафтопродуктів, РФ доведеться скорочувати видобуток без шансів на відновлення.

Вирішити проблему за рахунок збільшення експорту не вийде. Європа відмовилася від російської нафти, а з Азією є великі логістичні проблеми.

"Напади планують люди грамотні, які володіють великим обсягом інформації. Розуміють, що саме потрібно вражати, де саме наносити удари", - дійшов висновку Мюрид.

Він також звернув увагу на те, що Україна примудряється виводити з ладу дуже дорогі об'єкти РФ порівняно недорогими БПЛА.

Раніше Мірошников назвав мету дронів, які вдарили по НПЗ у Туапсе.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Эль Мюрид

Останні новини