22 січня 2024, 16:24

"Ми мчимо у точку вибуху", – Андрющенко озвучив проблему суспільства України, яку вже не можна замовчувати

Петро Андрющенко гостро відреагував на рішення уряду скасувати з 1 лютого фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО - ред.).

"Ми мчимо у точку вибуху", – Андрющенко озвучив проблему суспільства України, яку вже не можна замовчувати

"Кодекс мовчання "Не критикувати під час війни" - справа хороша, доки не приходить межа, але до межі залишається коротка стежка у 10 днів січня", - саме такі слова написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко з приводу того, що з 1 лютого 2024 року внутрішньо переміщені особи перестануть отримувати фінансову допомогу від держави.

Через десять днів якісь нещасні дві тисячі гривень для переселенців узагалі перетворяться на гарбуз, зазначив політик. І далі люди муситимуть самі розв'язувати свої проблеми, хоча, по суті, вони й так це вже давно роблять, тому питання тут стосується більше не виживання, а справедливості.

За словами Андрющенка, рано чи пізно приходить момент, коли мовчати вже не можна, або ж просто відбувається соціальний вибух, незважаючи ні на що. Так от, просто зараз ми не наближаємося, а мчимо до точки вибуху, вважає чиновник.

З 1 лютого допомогу нараховуватимуть тільки тим, хто виїхав з окупації після серпня 2023 року, тобто всім маріупольцям, які свідомо за першої ж можливості залишили окупацію, скажуть "до побачення". Водночас людина, яка просиділа майже півтора року в окупованому місті, розмірковуючи, чи варто виїжджати, чи не варто, отримуватиме допомогу держави. "Справедливо? Навряд чи", - підкреслив Андрющенко.

Крім того, він обурився ще одним фактом. Виявляється, медпрацівники, які працюють у лікарнях на окупованих територіях, отримують зарплату з України. Ці лікарі отримують заробітну плату на наші податки, надаючи медичну допомогу нашому ворогу. І це набагато більше тих двох тисяч, яких незабаром позбудуться внутрішньо переміщені особи. "Справедливо? Чомусь здається не дуже", - зазначив Андрющенко.

Автор: Сеть

Останні новини