13 листопада 2023, 16:26

Плани у ХАМАС були куди грандіознішими, ніж здавалося на перший погляд, – Ауслендер

Терористи з ХАМАСу хотіли 7 жовтня прорватися на Західний берег в Іудею та Самарію, після чого підняти повстання.

Плани у ХАМАС були куди грандіознішими, ніж здавалося на перший погляд, – Ауслендер

Початкові плани у бойовиків палестинської організації ХАМАС, визнаної у багатьох цивілізованих країнах терористичною, були ширшими, ніж просто прорвати ізраїльський кордон, вважає журналіст і блогер Сергій Ауслендер.

Утім, 7 жовтня частина планів ХАМАС зірвалася, тож ЦАХАЛу вдалося витіснити їх назад у сектор Газа. Такого висновку дійшли в Ізраїлі, коли послухали допити полонених бойовиків.

""Вашингтон Пост" пише, що плани ХАМАС були куди грандіознішими, ніж може здатися на перший погляд.

Із допитів полонених терористів, планів і карт вимальовується такий задум: дійти до великих міст (Ашкелон, Ашдод, Кір'ят-Гат) і прорватися на Західний берег (в Іудею та Самарію), а потім там підняти повстання...

Звучить не так уже й нереально. Ми з колегами на "дев'ятці" це багато разів обговорювали та, прошу вибачення за це слово, дійшли висновку, що нам "пощастило"", - пише експерт.

За словами Ауслендера, якби бойовики ХАМАС кинули у прорив більші сили, то цілком могли б дійти до Беєр-Шеви, Ашдода та навіть Тель-Авіва.

Крім того, у ХАМАС, на його думку, стався "розсинхрон" з іншими бойовиками - ліванською "Хезболлою". Якби два терористичні угруповання кинулися в Ізраїль одночасно, то ЦАХАЛу було б набагато складніше боротися з вторгненням.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойовики ХАМАСу змогли проникнути у низку населених пунктів Ізраїлю, розташованих на кордоні з сектором Газа. Вони вбили й узяли у заручники велику кількість людей, водночас частину повели у Газу, де катували та всіляко знущалися, показуючи це у Мережі.

У відповідь Ізраїль запровадив воєнний стан і завдав ударів по Газі, у Мережі з'явилися кадри нічних ударів ізраїльської авіації по домівках бойовиків і командирів у цьому секторі.

Автор: Сеть

Останні новини