20 травня 2023, 19:47

Росія стає васалом: Захід в особі G7 визнав право Китаю на сеньйораж над Москвою

"Велика сімка" вже не приховує, що вважає Москву васалом Китаю, зазначив Ель Мюрид.

Росія стає васалом: Захід в особі G7 визнав право Китаю на сеньйораж над Москвою

На саміті "Великої сімки" (G7) у Хіросімі було ухвалено комюніке зі зверненням до Пекіну. Західні лідери у цьому документі закликають КНР вплинути на Москву для припинення нею агресії проти України. Цим вони констатували васальне становище РФ.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив російський політичний оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

"Захід визнав право Китаю на сеньйораж над Росією та призначає його відповідальним за дії його підопічного. У перекладі заклик "Сімки" можна трактувати як передачу відповідальності за поведінку своєї "шістки" на Пекін", - написав Мюрид.

Він вважає, що така тактика дуже вигідна Вашингтону. З одного боку, американці знижують для себе ризики неконтрольованого розпаду РФ, а з іншого - послаблюють Китай.

"Якщо Захід зуміє змусити Китай узяти у керування Росію, що розпадається, він зуміє двічі виграти - позбавить себе проблем із територією "чорної діри", яка виникає, та запустить процес погіршення загального становища Китаю, адже тягнути на собі непідйомний тягар у вигляді гігантської хаотизованої території - це проблема, яка більше виснажуватиме Китай, ніж сприятиме його розвитку", - поділився думкою російський блогер.

Він запевнив, що вигоди від отримання ексклюзивного доступу до російських ресурсів сильно поступаються тим космічним сумам, які Китаю доведеться витрачати на утримання такої величезної країни, як РФ.

Для Росії ця історія не обіцяє нічого хорошого, запевнив Мюрид. Їй доведеться випробувати на своїй шкурі, як це бути окупованою територією.

Нагадаємо, Далекий Схід Росії засіють соєвими плантаціями заради Китаю.

Ми також писали, що Китай оголосив Владивосток внутрішнім портом.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини