17 травня 2023, 21:10

Гіперпровал Путіна: чому у РФ "зачищають" розробників "Кинджалів"

Арешти у РФ учених, які працювали над гіперзвуковою зброєю для ЗС РФ, – це свідчення провалу, впевнений Ель Мюрид.

Гіперпровал Путіна: чому у РФ "зачищають" розробників "Кинджалів"

За останні півроку у Росії було заарештовано за "держзраду" трьох учених, які працювали над створенням гіперзвукової зброї. Один з арештантів помер у СІЗО. І ця "чистка" свідчить про те, що з цим типом озброєння у Росії все погано.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив відомий російський блогер Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Він нагадав, що розроблення гіперзвукової зброї розпочалися ще у СРСР. Однак тоді роботи згорнули через серйозні мінуси: величезну вартість таких ракет, вузький спектр застосування й інші. За Путіна розроблення реабілітували, оскільки диктатору терміново потрібна була диво-зброя.

"Тому підняли розробки, зокрема і з-за сукна, струсили пил, наляпали мультиків і супроводили завіральними показниками (у випадку з гіперзвуковими ракетами - 20 і більше Мах у щільних шарах). І всю цю ахінею у 2018 році презентував Путін на своєму бенефісі перед депутатами-сенаторами", - розповів Мюрид.

У мультиків усе виглядало ефектно та грізно, а ось на практиці стався очікуваний провал. До кінця було доведено лише один проєкт - ракети "Кинджал". Однак повним успіхом це назвати складно. По суті, "Кинджал" - це та ж знайома всім радянська ракета "Іскандер", тільки причеплена до літака, а не наземна. Гіперзвуковою її можна назвати тільки з дуже великою натяжкою, оскільки на гіперзвукові швидкості вона переходить тільки на останньому етапі польоту, ідучи по балістичній траєкторії. Так робить будь-яка балістична ракета. Маневрувати у гіперзвуці вона не здатна та летить строго вперед.

Днями ще з'ясувалося, що "Кинджали" цілком спокійно здатний збивати американський ЗРК Patriot не останньої модифікації. За допомогою цього комплексу ЗСУ вже перехопили кілька ракет цього типу.

Проте сьогодні ніхто не сумнівається у наявності у Росії "Кинджалів". А ось з іншою гіперзвуковою зброєю у РФ все набагато гірше. Про них на сьогодні є тільки мультики та захоплені розповіді пропаганди про "аналогів немає".

"Не виходить кам'яна чаша, як ти не тужся, а тому постає логічне запитання: хтось повинен відповісти... Точно не начальство, яке презентувало ахінею Путіну, точно не керівництво всіляких секретних інститутів, які готували цю ахінею, а отже, безпосередні виконавці. Ось їх зараз і беруть", - пояснив Мюрид.

Раніше повідомлялося, що британська розвідка розповіла, як перехоплення "Кинджалів" і знищення авіації ПКС РФ позначилися на Путіні.

Ми також писали, що Резніков розповів, скільки "Кинджалів" залишилося у Росії.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!


Автор: Эль Мюрид

Останні новини