28 лютого 2023, 13:05

"Захлинулося, навіть не розпочавшись, але..." – Коваленко про "масштабний наступ" РОВ на Луганщині

Бахмут – єдине місце, де армія РФ може "дуже повільно, з паузами та через анальні болі, але просуватися", вважає Злий Одесит.

"Захлинулося, навіть не розпочавшись, але..." – Коваленко про "масштабний наступ" РОВ на Луганщині

На Луганщині ворог намагається атакувати у трьох напрямках: Білогорівка, Кремінна та Сватове - Куп'янськ, але повномасштабного наступу у вигляді штурму позицій ЗСУ за участю тисячі ворожих військ, як прогнозувалося, не спостерігається.

Військовий експерт Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі зазначив, що "ознаки провалу наступу російських окупантів з Луганського плацдарму набувають цілком осяжних контурів". Ворог може тільки імітувати цей процес.

Тут є парадокс: понад місяць РОВ стягували у район Кремінної потужний кулак зі штурмовиків і десантників, але замість атаки підрозділи 331-го та 217-го ПДП 98-ї ВДД, 104-го, 234-го та 237-го ДШП, 217-го та 331-го ПДП і резервної 31-ї ОДШБр перейшли в оборону. Як зазначає Злий Одесит, мабуть, ворог не хоче продовжувати низку попередніх провальних спроб висуватися до Лиману.

Крім того, на Луганському плацдармі у РОВ спостерігається критичний некомплект техніки: дефіцит танків становить 50-60%, ББМ - 40%, серйозні проблеми та з БК для артилерії.

Військовий експерт переконаний, що російське угруповання в Луганській області "здатне тільки на штурмові дії локального рівня, а "масштабний" наступ захлинувся, навіть не розпочавшись".

"На сьогоднішній день для РОВ тільки Бахмут залишається єдиним місцем, де вони можуть дуже повільно, з паузами та через анальні болі, але просуватися", - підсумовує Коваленко.

Раніше глава ОВА Сергій Гайдай розповів про те, що насправді являє собою "масштабний наступ" армії Путіна на Луганщині.

Нагадаємо, аналітики з ISW вважають, що РФ, імовірно, не вистачає вільних резервів, щоб різко збільшити масштаби або інтенсивність наступу в Луганській області.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини