15 лютого 2023, 16:29

Сировинні еліти списали Путіна та Росію – триває евакуація грошей

Сировинна олігархія спішно виводить гроші з Росії, попередив Дмитро Чернишевський.

Сировинні еліти списали Путіна та Росію – триває евакуація грошей

З'явилися очевидні ознаки прийдешнього колапсу Російської Федерації. Великі олігархи РФ, що займаються видобутком і експортом сировинних ресурсів, активно виводять гроші з країни.

Увагу на це звернув у своєму відеоблозі в YouTube російський історик, політик Дмитро Чернишевський.

Він зазначив, що великий російський бізнес категорично відмовився скидатися грошима Кремлю на подальшу агресію проти України. Паралельно вони активно виводять кошти з країни, готуючи собі "фінансову подушку" для швидкої евакуації.

"Великі сировинні компанії пішли на абсолютно безпрецедентні дії за межами Росії. У них зараз неофіційне правило: вези все за межі країни, продавай за будь-якою знижкою, головне - гроші не повертай... У січні Росія збільшила видобуток нафти. Навіщо? Навіщо гнати нафту, яку доводиться все дешевше та дешевше продавати? З точки зору держави та бізнесу, це не має сенсу. То навіщо вони це роблять? Тому що це "золоті парашути". Логіка евакуації: гони все, що можна, за межі країни, продавай і не повертай назад. Правило головне великого бізнесу у Росії зараз", - розповів Чернишевський.

Він звернув увагу на те, що у січні нинішнього 2023 року виробництво нафти несподівано зросло, незважаючи на ембарго та цінову стелю. А ось доходи від експорту у бюджет при цьому обвалилися приблизно на 60%.

"Сировина витікає, а гроші назад не притікають. А де гроші? Величезна маржа дістається посередникам, прокладкам між нашою нафтою та Заходом: туркам, індійцям... Усе інше - це "золоті парашути" для нафтових компаній, які, цілком очевидно, не розглядають Росію як поле для своєї діяльності. Вони кігті рвуть звідси, евакуюються, причому евакуюються не виробництво, не інженери, а вище керівництво компаній, топ-менеджери. Вони виводять гроші з Росії, щоб з останнім джетом полетіти самим. Це вкрай важлива подія. Вона показує, що еліти Путіна та Росію списали. Вони евакуюються. Це втеча із Сайгона. Тільки ці товсті нафтові щури першими побігли. Слідом побіжать ті, хто дурніший. А ідіоти будуть до останнього воювати, вмирати, щоб продовжити на кілька місяців існування нікчемної кремлівської елітки", - розповів російський історик.

Він закликав співвітчизників убезпечити себе, оскільки крах режиму, очевидно, стрімко наближається.

"Друзі мої, якщо у вас є можливість евакуюватися з Росії, евакуюйтеся! Якщо побігли нафтовики... Щоправда, поки тільки грошима, але джет полетить за годину... Хлопці, все! Проєкт "Россия" закривається, це вже говорять бізнесмени, сировинники, олігархи... Вони зрозуміли, що проєкт закрито. Що не буде більше "великої імперії на трубі"... Вивозьте сім'ї, гроші: буде дуже погано. Якщо побігли ці щури, то все, режиму кінець. Бути присутнім при його агонії краще за межами", - констатував Чернишевський.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що РФ змогла вирішити питання експорту нафти за допомогою іранського "тіньового флоту".

Ми також писали, що травень - червень стануть межею для Путіна: у глави РФ тільки два шляхи.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини