8 лютого 2023, 19:40

Україна зруйнувала "релігію перемоги" Путіна, РФ цього не переживе – Ейдман

Війну проти України путінська держава не переживе, впевнений Ігор Ейдман.

Україна зруйнувала "релігію перемоги" Путіна, РФ цього не переживе – Ейдман

Сьогодні на наших очах відбувається крах "релігії перемоги", на якій тримається влада диктатора Володимира Путіна. Почавши агресивну, загарбницьку війну проти України, він прирік свій режим.

Про це у Facebook пише відомий російський соціолог, політемігрант і затятий критик путінського режиму Ігор Ейдман.

"Путінська держава не переживе поразки у війні проти України. Це буде не просто потужний військово-політичний провал. Для російського суспільства поразка у війні буде світоглядною катастрофою, крахом релігійно-ідеологічних основ держави", - написав Ейдман.

Він зазначив, що сьогодні головною скріпою режиму є війна. Росіяни, які її не підтримують, зазнають жорстоких репресій.

Путін замінив міф про комуністичне минуле на інший - про героїчне військове минуле. Такий шалений мілітаризм, побєдобєсіє призвели до того, що у свідомості російського суспільства війна почала асоціюватися зі святом, з головною цінністю, яку вони завжди "готові повторити".

"Якщо використовувати аналогії з християнством, Росія у цій релігії - Бог-батько, країна та народ-переможець. Перемога - Бог-син Росія. 9 Травня - Різдво Перемоги. Путін - патріарх, первосвященик Перемоги. Колективний Захід - ворог Росії та Перемоги, диявол, який ввів у спокусу Україну, що стала занепалим ангелом і його слугою", - розповів Ейдман.

Почавши агресію, Росії довелося виринути з мороку побєдобєсія та зіткнутися з непривабливою реальністю. Усе пішло не так, як народу РФ обіцяли верховний диктатор і його слуги.

"Реальна війна виявилася нескінченно далекою від міфу про неї. Коли віра у комунізм померла, впав СРСР. Коли поразка у війні перекине міф про Перемогу, впаде і путінський режим", - констатував російський соціолог.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що ексспічрайтер Путіна Аббас Галлямов прогнозує Росії повторення 1917 року.

Ми також писали, що у найближчі півроку у війні в Україні відбудеться поворотний момент: у Путіна залишився останній шанс.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини