24 січня 2023, 18:47

"Путін уже не збирається вигравати війну, це видно", – Арестович розповів, що задумав Кремль

Російська армія перемелюється на українських фронтах не для перемоги, вважає Олексій Арестович.

"Путін уже не збирається вигравати війну, це видно", – Арестович розповів, що задумав Кремль

В останні місяці військове командування РФ змінило тактику у війні проти України. Вони штурмують невеликі поодинокі ділянки фронту, незважаючи на втрати, аби отримати локальні результати.

Про це розповів в інтерв'ю Інге Мезері колишній радник Офісу українського президента, військовий оглядач Олексій Арестович.

"Те, що у них лежить сто їхніх убитих перед нашими позиціями, для них це не дуже аргумент. Головне, що вони захопили позицію. Кістяк професіоналів у них залишається - тих, хто безпілотники може запускати, снайпери, навідники, танкісти... А змінний склад, піхота, змінюється. Туди кидають зеків, мобілізованих тощо. Таким чином вони досягають результату на окремих ділянках. Соледар - приклад", - розповів Арестович.

Він попередив, що цю тактику ворог використовуватиме й надалі. Вона разюче відрізняється від того, що було ще півроку тому, коли керівником було призначено "генерала Армагеддона" Сергія Суровікіна. Він використовував проти ЗСУ масовано артилерію й авіацію. Тепер же робиться наголос на гарматне м'ясо.

"Далекобійні засоби трошки "втомилися". В основному зараз штурмові атаки. Вони теж ефективні, жахливо ефективні, нелюдяно", - зазначив експерт.

Він запевнив, що такою тактикою війну виграти неможливо. Однак, на його думку, таких планів у Кремлі вже немає.

"Війну так виграти не можна. Можна взяти Соледар, але війну так виграти не можна... Ну так вони і не збираються вигравати війну, це ж видно. За моїм оцінюванням, вони збираються виторгувати вигідні умови на переговорах", - констатував Арестович.

Раніше Арестович попередив: Україні буде важче виграти війну, ніж вважалося раніше.

Також Арестович пояснив, чому посилилися поставки Україні зброї.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Алексей Арестович

Останні новини