24 грудня 2022, 12:59

Промисловий Китай встав через небачений спалах COVID-19 – події "відгукнуться" Росії

Спалах епідемії коронавірусу, що охопив Китай, це велика проблема для Росії та її економіки.

Промисловий Китай встав через небачений спалах COVID-19 – події "відгукнуться" Росії

Китай наприкінці 2022 року виявився паралізованим найпотужнішим спалахом епідемії COVID-19. За один день у країні захворіли на коронавірус 37 млн осіб. Економіка КНР майже повністю паралізована.

Про проблему та її наслідки розповів у Telegram російський блогер, військовий і політичний оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

"Фактично сьогодні весь промисловий Китай встав. Встала логістика, встали перевезення: всі хворіють. Хто не хворіє, той захворіє буквально завтра", - розповів російський блогер.

Він попередив, що колапс китайської економіки позначиться і на економіках інших країн у зв'язку зі зривом поставок зі "світової фабрики".

Особливо сильно події, що відбуваються, вдарять по Росії, чия економіка тепер ослаблена санкціями та критично залежна від поставок зі Сходу.

Однак це не найбільша проблема Москви. Річ у тім, що параліч китайської промисловості напевно позначиться на цінах на енергоресурси на світових ринках. Росія, яка живе за рахунок продажу вуглеводнів, позбудеться більшої частини доходів, ніж очікувалося раніше.

В останній рік саме Китай був одним із ключових покупців російської нафти та газу. Тепер цей ринок збуту втрачено практично повністю на невизначений час. Росіянам доведеться сильніше затягнути паски у майбутньому 2023 році.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що посол Китаю в ЄС назвав причину нейтралітету Пекіна у війні РФ проти України.

Ми також писали, що нафтові гіганти Заходу та Китай "обнулили" РФ - під загрозою основні види поставок нафти.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини