9 грудня 2022, 09:03

Вплив Путіна сиплеться: лідер Узбекистану Мірзійоєв демонстративно проігнорував саміт ЄАЕС

Вплив Кремля на пострадянському просторі зруйновано війною РФ проти України: узбецький лідер Шавкат Мірзієєв проігнорував саміт ЄАЕС у Бішкеку.

Вплив Путіна сиплеться: лідер Узбекистану Мірзійоєв демонстративно проігнорував саміт ЄАЕС

Сьогодні, 9 грудня, у Бішкеку стартував саміт ЄАЕС (Євразійського економічного союзу), куди вже прибув російський диктатор Володимир Путін. Подію демонстративно проігнорував узбецький лідер Шавкат Мірзійоєв.

Увагу на це звернув у Telegram російський блогер, військовий і політичний оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Формально Узбекистан є не членом ЄАЕС, а лише його спостерігачем, тож демарш Мірзійоєва не переріс у великий дипломатичний скандал. Однак вчинок президента вельми красномовний, особливо на тлі чуток про спроби Кремля залучити Узбекистан до "газового союзу".

"Неофіційно дано зрозуміти: відмова Мірзійоєва від участі у саміті має демонстраційний характер і пов'язана з незгодою з агресивною зовнішньою політикою Росії та розв'язанням нею збройних конфліктів", - розповів Мюрид.

Загалом, зазначив блогер, доля всього ЄАЕС опинилася під великим питанням. Немає сенсу в організації, яка налічує всього 200 млн споживачів із вкрай низькою платоспроможністю.

Демарш Мерзійоєва ще одне підтвердження втрати Путіним впливу на пострадянському просторі внаслідок агресивної зовнішньої політики. Недавні союзники уникають диктатора як чумного.

Нагадаємо, Казахстан відпливає від РФ: через "спецоперацію" вплив Москви на пострадянському просторі слабшає.

Ми також писали, що Узбекистан поховав усі надії Путіна на обхід санкцій з боку Заходу.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини