11 листопада 2022, 09:22

Сі Цзіньпін "продасть" Путіна Америці 14 листопада – Україна ще на крок до перемоги

Зустріч на саміті G20 лідерів США та Китаю – це дуже погана новина для Кремля.

Сі Цзіньпін "продасть" Путіна Америці 14 листопада – Україна ще на крок до перемоги

Офіційно підтверджено майбутню зустріч лідерів Китаю та США Сі Цзіньпіна та Джозефа Байдена на саміті "Великої двадцятки" (G20) на Балі. Для Кремля це катастрофа.

Що відбувається, пояснив у своєму блозі у Facebook колишній заступник голови уряду РФ, який нині проживає у Німеччині, Альфред Кох.

Сторони деякий час не підтверджували зустріч Байдена та Цзіньпіна, у зв'язку з чим кремлівська пропаганда раділа. Вони сподівалися, що лідер КНР відмовиться від переговорів, це означатиме підтримку ним Росії, однак радість їхня була недовгою.

Зустріч відбудеться вже 14 листопада. І, впевнений Кох, однією з головних тем бесіди буде війна, розв'язана Росією проти України.

"Думаю, товариш Сі прекрасно розуміє, що на цих переговорах неможливо буде уникнути теми війни в Україні, й він усвідомлює те, чого чекають від нього американці. І раз він іде на цю зустріч, значить йому є що сказати та є на що розміняти свою згоду на поразку Путіна", - висловив думку ексчиновник РФ.

З його слів, якби Пекін не був згоден "продати" Путіна, цієї зустрічі б не відбулося. Відмова була б передана Вашингтону на іншому рівні.

Для України це дуже позитивний сигнал. Вона стала ще на крок ближче до своєї перемоги над агресором.

Зазначимо, що, на думку журналіста Яковини, Китай і загалом колективний Схід висунули Путіну ультиматум. Вони, ймовірно, зажадали якнайшвидшого завершення війни, яка шкодить стабільності їхніх економік і режимів загалом.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Сі Цзіньпін розчарований Путіним: Росія сильно підвела Китай, вважає Піонтковський.

Також Шендерович пояснив, чому роки правління Путіна у РФ стали "великим подарунком" Китаю.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Альфред Кох

Останні новини