4 листопада 2022, 12:19

Западня у Херсоні: Коваленко викрив плани російських окупантів

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що російські війська у Херсоні тільки імітують підготовку до вуличних боїв.

Западня у Херсоні: Коваленко викрив плани російських окупантів

Відомий український блогер розповів, чи справді окупанти готують шляхи відходу з Херсону, чи напередодні контрнаступ ЗСУ, який стримує негода, або ж вони заманюють українські війська у пастку.

Коваленко у своєму Тelegram-каналі по поличках розклав те, що відбувається у тимчасово окупованому Херсоні.

Він переконаний, що путінські війська не підуть із правобережжя без бою, хоч і здійснюють відхід із деяких позицій.

"Він (бій за Херсон - ред.) буде, скоріше, імітацією запеклого опору, ніж таким", - вважає експерт.

На це вказує низка маневрів ворога. По-перше, це вивезення російських лікарів і всієї медтехніки, препаратів на лівий берег, тобто на правобережжі лікувати поранених буде нічим і нікому.

По-друге, це евакуація артилерії. Без неї росіяни не можуть ні наступати, ні оборонятися.

Третьою ознакою є масштабне мародерство, якого не спостерігалося навіть на Київщині під час деокупації. Військові злочинці виносять усе і звідусіль.

Коваленко також зазначає, що залишення позицій і згортання деяких блокпостів не є ознакою того, що окупанти намагаються заманити ЗСУ у пастку. Вони не зможуть влаштувати пастку українським військовим. Підготовка РОВ до вуличних боїв у Херсоні також фікція. Для них цей сценарій від початку програшний.

"Якщо Росія і справді готує пастку, то, скоріше, для своїх же "чмобіків"", - підсумовує військовий експерт.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни зазначають, що ніхто не може поки зрозуміти планів РФ і того, чи буде російська армія вести бої за сам Херсон. Окупанти продовжують стрімко готувати запаси на лівому березі. Туди перекидають військову техніку, мобілізованих, медиків, і йде облаштування лінії оборони.

Як повідомляв Діалог.UA, в окупованому Херсоні почали знімати російські прапори із захоплених адміністративних будівель, згортаються блокпости.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини