29 вересня 2022, 07:04

Кремль відклав анексію нових територій України та готовий торгуватися – покупців щось не видно

Влада Росії затіяла історію з новими "референдумами" в Україні, ймовірно, щоб виторгувати собі щось, вважає Ель Мюрід.

Кремль відклав анексію нових територій України та готовий торгуватися – покупців щось не видно

Кремль несподівано поставив на паузу питання анексії нових територій України, заради чого організував фарс із "референдумами". Ймовірно, Москва планує виторгувати собі якісь поступки.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив російський політичний і військовий оглядач Анатолій Несміян, відомий також як Ель Мюрід.

Російська влада так і не організувала екстреного засідання щодо прийому нових українських територій до складу країни за підсумками фейкових "референдумів". Видання "Медуза", посилаючись на інформовані джерела, повідомляє, що у Кремлі вирішили почекати з цим питанням. Нібито там вирішили, що на тлі мобілізації росіяни не радітимуть анексії, а це означає, що диктатор Володимир Путін не зможе отримати необхідного піар-ефекту.

Мюрид вважає, що причина паузи в іншому.

"Ймовірно, йде якась торгівля", - написав експерт.

Він нагадав, що у 2014 році Кремль уже "кинув" шанувальників "руського світу" на Донбасі, відмовившись навіть визнавати "Л/ДНР". Історія цілком може повторитись.

"Якщо буде потрібно, то Кремль легко повторить той же фінт, який він зробив у травні 14-го року, повідомивши, що поважає думку населення... І привіт, хлопці, ми вам більше нічого не повинні... А ось рішення про включення територій - крок практично незворотний. Назад не відіграєш, тому поки що взяли паузу, намагаються продати дорожче. Щоправда, покупців щось не видно", - констатував експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв: на думку Галлямова, диктатор Володимир Путін не знає, що робити з фейковими "референдумами", ватажків "Л/ДНР" готують "на вихід".

Ми також писали, що СБУ перехопила розмову з ОРДЛО про "референдум".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини