23 липня 2022, 21:07

Жданов розповів, чим ЗСУ можуть замінити авіацію під час контрнаступу: "Так воно і буде"

Військовий експерт Олег Жданов відповів на запитання про те, чи можна замінити військові літаки системами HIMARS під час контрнаступу.

На запитання одного зі своїх передплатників про те, чи будуть повноцінною заміною відсутньої у нас поки що авіації у момент контрнаступу HIMARS, Олег Жданов відповів позитивно. Свою думку він підкріпив аргументами.

Дізнатися думку Олега Жданова з приводу того, яка у ЗСУ є альтернатива авіації, можна з відео на його YouTube-каналі.

"Так, звичайно, можна. У глибину до 50-60 км якщо завдавати вогневих ударів реактивними системами залпового вогню, то це може замінити фронтову бомбардувальну авіацію певною мірою", - впевнено заявив полковник запасу.

Також Олег Жданов озвучив можливі терміни передачі американських винищувачів Україні та пояснив, чому це станеться ще не скоро: "Звичайно, авіація була б потужніша тим не менш. У принципі, еквівалент на сьогоднішній день може скласти. Швидше за все, так воно і буде, тому що ті розмови про передачу авіації, які йдуть, я думаю, що це перспектива не найближчих навіть місяців, швидше за все, це перспектива або до кінця року, або на початку наступного року.  Я так думаю, що лише через підготовку пілотів. Це дуже складна процедура та довгий період навчання бойового пілотування цих літаків".


Раніше Жданов назвав ризики для України у разі "відкладеної війни".

Тим часом, Жданов озвучив причини того, що активність росіян на Донецькому напрямку знизилася.

Нагадаємо, Жданов пояснив, як знищити Кримський міст одним пострілом.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!



Останні новини