5 липня 2022, 21:33

Холодильник перемагає телевізор: росіяни стали менше довіряти Путіну

Населення Росії почало "прозрівати" з приводу війни з Україною, що призвело до зниження підтримки влади.

Холодильник перемагає телевізор: росіяни стали менше довіряти Путіну

Кремль, починаючи війну проти України, вочевидь сподівався на зростання рейтингу диктатора Володимира Путіна за кримським сценарієм. Однак ця витівка обернулася провалом. Підтримка влади у РФ руйнується.

Посаду про це опублікував впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамкознавець".

Холодильник перемагає телевізор: 2/3 населення не довіряє своєму президентов - рейтинг довіри Володимиру Путіну знизився на 8 п. п., з 43% до 35%.

Рейтинги схвалення та довіри президенту входять разом у дисонанс. Згідно з дослідженням "Левада-центру", схвалюють політику гаранта 81% респондентів, але довіряють йому лише 35%.

Схожа ситуація складається і у (прем'єр-міністра РФ - ред.) Мішустіна. Опитувані бояться негативно відповідати на питання схвалення політики держави та дають соціально схвалювані відповіді. Питання про довіру прямо не стосується ставлення до нинішньої влади та набагато репрезентативніше.

Позитивна динаміка спостерігається лише у дипломатів і військових:

схвалення (глави МЗС - ред.) Лаврова та (міністра оборони - ред.) Шойгу зросло з 15% до 18% та з 16% до 17%, відповідно. Однак динаміка несуттєва та не може говорити про серйозне зростання підтримки згаданих, не кажучи вже про (мера Москви - ред.) Собянина й інших, що знаходяться у галузі статистичної похибки.

На тлі розвитку економіко-соціальних наслідків ВСО ("спецоперації", а насправді війни проти України - ред.) рівень підтримки курсу влади, судячи з соціології, незмінно падатиме. Росіяни можуть почати звертати увагу на те, що витрати збільшилися, зарплати бажають кращого, а динаміка ВСО не помітна – все це у сукупності неминуче змусить переглянути своє лояльне ставлення до режиму.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що росіяни розкритикували "імпортозаміщення" Путіна: "Грабіж, а на смак - повна погань".

Ми також писали, що на споживчому ринку РФ починається катастрофа - росіяни переходять у режим економії.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини