21 червня 2022, 11:13

'"Реальний шанс", – Береза вказав на слабкі сторони Чорноморського флоту РФ

Чорноморський флот країни-агресора перестав бути силою, яка дає йому військову перевагу та можливість домінувати над усіма іншими у регіоні.

'"Реальний шанс", – Береза вказав на слабкі сторони Чорноморського флоту РФ

Україна має реальний шанс закінчити перебування Чорноморського флоту Росії у наших морських широтах. Таку думку висловив у своєму блозі на ТГ-каналі колишній нардеп Борислав Береза.

"Нептуни", які потопили крейсер "Москву", та "Гарпуни", які потопили буксир "Василь Бех", позбавили росіян шансу на титул "другої армії світу". Кремль більше не може хвалитися своїм Чорноморським флотом.

Береза пише, що у війні проти України домінування на морі у ворога немає, а кораблі їх флотилії незабаром підуть на дно за флагманом "Москва".

Він нагадав, що росіяни намагаються хоч якось захистити свої кораблі від ракетних і повітряних атак, тож стали монтувати "Тор-М2" на вертолітних палубах. Однак це велика помилка, яку не усвідомлює керівництво російського Чорноморського флоту.

Береза наголосив, що цей комплекс не морський і не призначений для використання у морських умовах. "Це означає, що він просто згниє від морської води за місяць-другий", - пише Береза, до того ж вага "Тор-М2" майже втричі перевищує вагу гелікоптера, для якого призначена палуба.

"У кораблів (на яких розміщений комплекс) є чималий шанс перекинутися вгору кілем у багатьох ситуаціях", - зазначає він.

Із 24 лютого українські захисники ліквідували 14 одиниць морської військової техніки ворога.

Напередодні на острові Зміїний, куди російські війська стягнули безліч техніки, пролунала серйозна серія вибухів.

Повідомлялося, що РФ лякає виходом Чорноморського флоту у кількості п'яти кораблів у бік Одеси.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Борислав Береза

Останні новини