17 травня 2022, 17:11

Стрєлков приречено чекає контрнаступу ЗСУ: "Операція з розгрому донецького угруповання не вдалася, все"

Російський диверсант Ігор Стрєлков визнав провал "другої фази" російської "спецоперації" в Україні.

Стрєлков приречено чекає контрнаступу ЗСУ: "Операція з розгрому донецького угруповання не вдалася, все"

Через місяць є очевидним провал великого наступу військ РФ на Донеччині. Оголошена Москвою "друга фаза" так званої "спецоперації" програна так само, як і перша.

З такою депресивною заявою виступив офіцер ФСБ РФ у відставці, який допомагав Кремлю в окупації Криму та Донбасу, Ігор Стрєлков (Гіркін) у своєму каналі у Telegram 16 травня.

Стрєлков визнав, що за місяць "другої фази" армії РФ не вдалося досягти жодного суттєвого успіху на фронті, навіть навпаки: її становище з кожним днем погіршується.

Наприклад, ЗС РФ ось-ось втратять Харківський напрямок. Там українські військові вже на окремих дільницях вийшли на російський кордон. У районі Ізюму та Лимана, за даними диверсанта, "м'ясорубка" все ще продовжується, проте серйозно просунутися росіянам не вдається, ЗСУ контратакують.

Про взяття російськими військами Сєверодонецька та Лисичанська, а також Вугледара на Донбасі говорити не доводиться. Вони перетворені українцями на неприступні фортеці.

У Донецька та Горлівки змін немає.

Що стосується Запорізького, Криворізького та Миколаївського напрямків на півдні країни, то там, визнав Стрєлков, ЗСУ вже успішно витісняють російських окупантів на низці ділянок фронту.

"Маю констатувати, що широко розрекламована операція з розгрому Донецького угруповання противника НЕ ВДАЛАСЯ... Жоден великий населений пункт не звільнений", - пише російський диверсант.

Він упевнений, що до початку літа вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей російській армії не вдасться. Більше того, не очікується навіть відтіснення ЗСУ від передмістя Донецька.

А далі відбудеться неминучий великий контрнаступ української армії, яка накопичує сили та засоби для розгрому угруповання ЗС РФ.

"Наші війська втягнулися у виснажливі наступальні бої... Понесені у щоденних наступальних боях втрати не закінчуються розгромом супротивника... Тоді як ворог продовжує готувати свої стратегічні резерви. І де він завдасть своїх ударів, коли наші війська остаточно "видихнуться", ніхто не знає", - пише Стрєлков-Гіркін.

Він підкреслив, що навіть обмежену поразку українській армії Росія виявилася не в змозі завдати.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Стрєлков висловив захоплення роботою ЗСУ на фронті, відзначивши чудову майстерність артилерії та перевагу у повітрі завдяки БПЛА.

Ми також писали, що Стрєлков прокоментував втечу армії РФ з українського острова Зміїного, констатувавши провал можливого походу на Одесу.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини