15 квітня 2022, 16:59

Стрєлков гостро відреагував на НП із крейсером "Москва": "Спочатку втопили БДК, тепер крейсер, хами"

Диверсант Ігор Стрєлков-Гіркін звинуватив у непрофесійності флот РФ після потоплення ракетного крейсера "Москва".

Стрєлков гостро відреагував на НП із крейсером "Москва": "Спочатку втопили БДК, тепер крейсер, хами"

Знищення українськими ракетами "Нептун" флагмана Чорноморського флоту РФ "Москва" дуже схвилювало російського диверсанта Ігоря Стрєлкова (Гіркіна). Він вкотре звинуватив військове керівництво РФ у кричущому непрофесіоналізмі.

З емоційним постом офіцер ФСБ у відставці виступив 15 квітня на своєму каналі у Telegram.

Стрєлкова обурив той факт, що Міноборони РФ не визнає участі України у знищенні "Москви", розповідаючи казки про пожежу та втоплення з невідомої причини.

Він запропонував відправити екіпаж ракетного крейсера на фронт як рядових бійців піхоти. Ті вже продемонстрували, що вміють лише завдавати ракетних ударів по мирних містах, але не воювати зі супротивником, який стріляє у відповідь.

"Тисячі офіцерів, навчених стріляти з автомата, можуть суттєво поповнити угруповання СВО на суші, залишивши свої "самозгораючі" балії біля причалів на майбутнє. Наприклад, щоб коли-небудь знову лихо гатити "Калібрами" по сирійських бедуїнах, від яких у відповідь нічого, крім прокльонів, точно не долетить", – написав Стрєлков.

За його словами, це допомогло б поповнити ряди російських солдатів, які зазнають тяжких втрат у боях з українською армією.

Він також був здивований тим фактом, що Генштаб Збройних сил РФ, вочевидь, навіть не очікував такого "підступу" з боку України. Крейсер був абсолютно не готовий до удару, через що проґавив ракетну атаку попри наявні на озброєнні системи ПРО.

"Свинство, що обурює! Ну от хто міг подумати у нашому Генштабі, що вони стрілятимуть у відповідь? (...) Ще й по кораблях почали! Спочатку втопили БДК ("Саратов"  ред.), тепер – крейсер... Хами! Хами, що дуже підносять себе!" – іронізував російський диверсант.

Нагадав він і про те, що військово-промисловий комплекс Росії є непрацездатним. У нинішній ситуації він не зможе збудувати серйозний військовий корабель.

Контекст

Україна повідомила про те, що завдала удару по "Москві" ракетами "Нептун" ще ввечері у середу, 13 квітня. Москва лише за добу визнала затоплення свого корабля, який мав ключове значення для всього Чорноморського флоту РФ.

Крейсер не лише завдавав ударів по мирних містах України. Він забезпечував повітряне прикриття іншим кораблям ВМС РФ у цьому регіоні, а також окупаційному сухопутному угрупованню ЗС РФ на півдні України. Тепер вони залишилися без "парасольки".

Москва досі не визнала, що корабель знищила Україна. Вона вдає, що причина займання крейсера невідома. Тим часом пропаганда Кремля намагається переконати росіян, що у втраті флагманського корабля нібито немає нічого страшного.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що журналіст Невзоров пояснив, як українським військовим вдалося "Нептунами" відправити на дно флагман Чорноморського флоту РФ "Москва".

Ми також писали, що з "Москвою" могли потонути сотні моряків ВМС РФ. Серед "200-х", ймовірно, і капітан корабля Купрін.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини