11 березня 2022, 10:07

Режим Путіна давно вже банкрут повний – сьогодні це було озвучено вголос

Голова російського Мінфіну Антон Силуанов офіційно підтвердив, що Кремль довів РФ до дефолту.

Режим Путіна давно вже банкрут повний – сьогодні це було озвучено вголос

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов дав зрозуміти росіянам, що дефолт у країні неминучий. Він заявив, що країна погашатиме зовнішні борги у рублях, а незадоволеним інвесторам запропонував дочекатися розморожування золото-валютних резервів Росії.

Ситуацію у своєму блозі у Telegram прокоментував російський аналітик Ель Мюрид.

Якщо якась країна не здатна погасити власні борги у валюті, то технічно це називається дефолтом. Днями Кремль оголосив дефолт із внутрішніх зобов'язань, заборонивши власним громадянам виводити понад $10 тисяч із власних валютних вкладів. Тепер влада РФ публічно підтвердила припинення зобов'язань щодо обслуговування зовнішніх боргів.

“Якщо ви займете у сусіда 10 тисяч, а запропонуєте йому отримати назад тушкованкою або закрутками варення, він навряд чи оцінить вашу великодушність. І будь-який суд, що характерно, погодиться з ним... Режим давно вже банкрут. Повний. На сьогодні це просто озвучено вголос”, – прокоментував ситуацію Мюрид.

Важливо зазначити, що золото-валютні резерви Росії Захід заблокував у відповідь на війну, яку 24 лютого режим Путіна оголосив Україні. На РФ було накладено тяжкі санкції, покликані паралізувати її економіку та позбавити можливості вести обстріл мирних міст України.

Російські громадяни вже відчули на собі наслідки введених заходів. Рубль день у день оновлює історичні мінімуми, стрімко зростають ціни на продукти.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що росіяни шоковані зростанням цін на продукти.

Ми також писали, що, за даними Fitch, Росія вже не зможе уникнути дефолту, на економіку країни чекає колапс.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини