21 лютого 2022, 18:47

Береза про прихований знак у промові Путіна щодо Донбасу: "Це мегаважливо! Жодного рішення приймати не буде!"

Володимир Путін завершив засідання Ради безпеки РФ про "визнання" формувань "ЛДНР", не озвучивши головного рішення щодо Донбасу.

Береза про прихований знак у промові Путіна щодо Донбасу: "Це мегаважливо! Жодного рішення приймати не буде!"

21 лютого Володимир Путін вислухав всіх учасників Радбезу РФ, які одноголосно підтримали визнання "ЛДНР" і зажадали розширення до меж Луганської та Донецької областей. Проте насамкінець вирішив зберегти інтригу, пообіцявши озвучити остаточне рішення сьогодні. Без конкретної вказівки часу.

У соцмережах вже почалися численні голосування, чи зважиться Кремль на визнання "республік" і подальше захоплення неокупованої території Донбасу, чи все-таки відмовиться від ескалації та продовжить переговори. А колишній парламентарій і блогер Борислав Береза рекомендує не будувати конспірологічних теорій та уважно послухати, що саме сказав Путін.

"Це мегаважливо! Він сказав: "Рішення буде прийнято... сьогодні... я вам хочу подякувати за цю зустріч, за цю нараду".

Він зробив дуже технічну розтяжку. Майже всі почули, що він прийме рішення сьогодні. А він... подякував Наришкіну, Козаку, Медведєву, Матвієнку й іншим учасникам цього постановочного шоу. Він НІЯКОГО РІШЕННЯ ПРИЙМАТИ НЕ БУДЕ до спілкування зі США. Адже інакше ця розмова не матиме сенсу. У нього, звичайно, є готове рішення. І воно не одне. Але сьогодні не варто чекати на його озвучування, доки Путін не переговорить із Байденом", – вважає Береза.

Більше того, він чекає, що Путін виправдається тим, що на нього нібито тиснули, щоб рішення було прийнято якнайшвидше.

"А він як "великий миротворець" намагався знайти рішення та не піддався на тиск. Але це лише імітація. Варіанти вже відомі. Він може визнати та нібито це все. Може визнати та вже після цього поставити там свої постійні бази. А може визнати, поставити бази та спробувати розширити межі, які зараз захоплені. Але він боїться санкцій. І розуміє, що вони можуть зробити із РФ", – пише екснардеп.

Швидше за все, на його думку, Кремль вимагатиме від Байдена "віддати" Донбас, але щоб не наклали санкції. Проте результат ситуації залежатиме від позиції союзників України.

Як повідомлялося раніше, про час засідання Ради безпеки РФ Шойгу заявив, що Україна нібито може відновити статус ядерної держави та стати реальною загрозою для РФ. Він вимагає не допустити посилення Києва та готовий перешкоджати цьому військовим шляхом.

Російський блогер Ель Мюрид вважає, що Путін не наважиться на велику війну, оскільки вона може становити персональну загрозу для нього.

Автор: Борислав Береза

Останні новини