9 лютого 2022, 21:39

Безсмертний назвав три цілі Путіна: "Остаточно знищити"

Цьогорічною ескалацією навколо України Кремль хоче вирішити для себе три завдання, вважає дипломат Роман Безсмертний.

Безсмертний назвав три цілі Путіна: "Остаточно знищити"

Перекидання військ РФ до кордонів України, загроза вторгнення та ультиматум, висунутий НАТО, – це велика спецоперація Кремля. Влада Росії намагається вирішити для себе три завдання.

Про це в етері телеканалу "Еспресо" заявив український дипломат, колишній депутат Верховної Ради Роман Безсмертний.

Першим завданням, за його словами, є знищення системи міжнародного права. Другим – знищення організацій і структур, які забезпечують співпрацю та безпеку у Європі та світі загалом. Йдеться насамперед про НАТО та Євросоюз.

"Третє поточне тактичне завдання... це тиском змусити всі столиці Європи та світу визнати Крим російським", – сказав Безсмертний.

Він звернув увагу на те, що президент РФ Володимир Путін останніми тижнями почав часто згадувати анексований Крим. Він, зокрема, погрожує світові ядерною війною у разі, якщо Україна, будучи членом НАТО, спробує військовим шляхом повернути півострів.

"Це інформаційно-дезінформаційна атака на європейців", – запевнив дипломат. Він уточнив, що Путін погрозами намагається домогтися легалізації нового статусу півострова. Поки що, на щастя, безуспішно.

На думку дипломата, Захід повинен реагувати на таку кричущу поведінку агресора попереджувально – запровадити санкції у відповідь на загрозу, не чекаючи на вторгнення.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гозман назвав основну мету Путіна: "Непристойно абсолютно".

Ми також писали, що Путін поводиться як класичний “троль”, вважає Ігор Ейдман.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Роман Безсмертный

Останні новини