8 лютого 2022, 17:10

Ярош відповів Макрону на пропозицію Україні щодо Донбасу: "А чи не пішли б ви далеко?"

Ярош звернувся до Макрона з коментарем щодо заклику виконати Мінські угоди.

Ярош відповів Макрону на пропозицію Україні щодо Донбасу: "А чи не пішли б ви далеко?"

Радник Головнокомандувача ЗСУ, командувач Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона, який приїхав до Києва після переговорів із главою Кремля, запропонувавши Україні виконання Мінських угод.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Ярош заявив, що виконання угод неприйнятне для України, оскільки стане для Києва капітуляцією.

"Пане Макрон, а чи не пішли б ви далеко з виконанням так званих "Мінських домовленостей"! При цьому можете прихопити з собою ще й німецьких, та інших поборників капітуляції України. Ці нікчемні пункти, нав'язані Путіним, несуть смерть української державності, а отже, не прийнятні для українського народу", – заявив він.

За словами Яроша, Москва намагається залякувати західний світ та Україну готовністю розпочати бойові дії, проте українці готові відстояти свою незалежність і соборність зі зброєю у руках. До того ж Ярош наголосив, що Україна займається цим протягом 8 останніх років, що минули з моменту нападу Росії у 2014 році.

"Кремль лякає США, Європу, Україну війною? Не питання. Ми, українці, готові боротися за свою Незалежність і Соборність. І за вільну Європу, і за вільний світ! Доводимо це вже 8 років... Міжнародна солідарність і підтримка України поставлять хрест на реваншистських імперських настроях путінської Ерефії  це аксіома. Геть "Мінські домовленості". Хай живе Українська Самостійна Соборна Держава!" – заявив Ярош.

Західна розвідка передбачає, що Росія може залучити до повномасштабної військової операції проти України велике військове угруповання.

Москва заперечує наявність агресивних планів щодо України, але тисне на Вашингтон і НАТО ультиматумом.

Автор: Дмитрий Ярош

Останні новини