26 січня 2022, 11:12

Арестович розповів про пастку Кремля на переговорах щодо Донбасу: "Реалізують одну й ту саму схему"

Арестович розповів про пастку Росії, яку Кремль використовує проти України під час мінських переговорів.

Арестович розповів про пастку Кремля на переговорах щодо Донбасу: "Реалізують одну й ту саму схему"

Перед кожними переговорами у "мінському" чи "нормандському" форматах Кремль реалізує проти України одну й ту саму схему: у ЗМІ вводиться інформація, яка має зробити в Україні викид політичного адреналіну ("Україна погодилася на "формулу Штайнмайєра"", "Україна погодилася на воду у Крим"), після чого всередині країни різні сили, конфліктуючи, починають з'ясування відносин, активно обговорюючи неправдиву інформацію Росії.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заявив колишній радник голови ОП Олексій Арестович, наголосивши на контурах відпрацьованого Росією плану.

За його словами, цього разу Кремль запустив дезінформацію про "французьке анонімне джерело", за словами якого під час зустрічі політичних радників у "нормандському форматі" визначатиметься "дата прямих переговорів України з бойовиками" ОРДЛО.

Арестович підкреслив, що щоразу Росія використовує ту саму схему – після появи дезінформації стартує машина української фабрики думок.

"Зраду негайно підхоплюють новинні ресурси та телеграм-канали, причому із завданням зробити якомога жахливіший заголовок. Далі вступають професійні зрад***и з пулу двох найкращих друзів, які проходять по одній кримінальній справі, Порошенка та Медведчука. Українська влада, МЗС і ТКГ починають виправдовуватися, пояснюючи, що зради немає. Росіяни підхоплюють ці наші офіційні заяви та додають свою позицію: "Дивіться, Україна не бажає миру на Донбасі!", – зазначив він.

""ОПЗЖ" починає гойдати, що українська влада робить все, щоб мир не настав. Голови, що говорять, автора Мінських угод, у які громадянин Порошенко вписав і вибори раніше кордону, і особливий статус, і зміни до Конституції України на користь РФ, починають рвати собі волосся на ж*** про те, як "…зелені капітулянти збираються здати Україну"", – заявив Арестович.

За його словами, внаслідок російської провокації українське суспільство щоразу впадає у шок, а Україна втрачає здатність досягати прагматичних цілей.

"Суспільство у шоку. Переговори, на яких можна було б, наприклад, домогтися звільнення полонених, зірвані вкотре. Навіщо це роблять росіяни, "ОПЗЖ" і "ЄС", зрозуміло. Подумайте, навіщо ви у цьому берете участь?" – звернувся до українців Арестович.

Нагадаємо, на думку українського журналіста Гармаша, президент Росії не піде на визнання "ДНР" і "ЛНР", доки він буде впевнений у тому, що Київ готовий виконати Мінські домовленості.

Раніше, 25 січня, у німецькій пресі з'явилася новина про те, що представники "нормандського формату" вимагатимуть від Києва сісти за стіл переговорів із сепаратистами.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини