24 січня 2022, 18:20

Ярош звернувся до військових союзників України: "Це єдине, про що ми вас зараз просимо"

Дмитро Ярош зазначив, що російська влада готується не просто до знищення української державності.

Ярош звернувся до військових союзників України: "Це єдине, про що ми вас зараз просимо"

Радник Головнокомандувача ЗСУ, командувач Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош звернувся до союзників України, країн Балтії, закликаючи зберігати постійну боєздатність на тлі загрози повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Ярош висловив подяку союзним країнам за багаторічну підтримку та постачання найважливіших систем озброєнь в умовах російської агресії.

"Друзі-литовці, латиші, естонці! Я та мої побратими-добровольці дякуємо вам за багаторічну підтримку українського опору агресії Ерефівської імперії! Безумовно, кожна одиниця озброєння, боєприпасів, інших засобів, які ви постачаєте в Україну, дуже важливі як на Східному фронті російсько-української війни, так і перед загрозою розгортання бойових дій на інших: Північному, Південному тощо", – зазначив він.

За словами Яроша, єдине прохання від України до своїх союзників, що залишилося, полягає у збереженні повної бойової готовності на тлі планів Кремля.

Він зазначив, що російська влада готується не просто до знищення української державності, а й до поширення російської агресії на європейську цивілізацію.

"Єдине, про що ми вас просимо: зберігайте постійну бойову готовність і не послаблюйте себе! Оскільки Кремль готується не просто до знищення України як Держави, він вже кинув виклик всій Європейській цивілізації… І країни Балтії теж перебувають на вістрі імперського удару попри те, що ви є частиною НАТО…

Будьте готові до великої війни з нащадками азійської орди!

Разом переможемо!

За вашу та нашу свободу!” – заявив Ярош.

Раніше флотилія російських десантних кораблів розпочала захід у протоку Ла-Манш. Аналітики припускають, що судна прямують до Чорного моря, де можуть взяти участь у вторгненні російських військ на територію України. В інтерв'ю Sveriges Radio начальник управління спільних операцій Збройних сил Швеції генерал-лейтенант Майкл Клаессон зазначив, що російські десантні кораблі вийшли з Балтики із вантажем. При цьому генерал зазначив, що пункт призначення їх походу невідомий.

Раніше у російських військових стався ексцес під час перекидання військової техніки, яку Кремль активно концентрує на східних кордонах з Україною. Очевидці опублікували низку кадрів, на яких ешелони з важкою бронетехнікою, танками й артилерійськими системами у великій кількості перевозять на залізничних платформах.

У соціальних мережах фіксують перекидання великої кількості військової техніки Східного військового округу РФ на Захід у бік кордону України. Журналісти проєкту Conflict Intelligence Team опублікували великий матеріал із фотографіями, на яких можна помітити ешелони з важкою бронетехнікою, ударними артилерійськими системами та танками на залізничних платформах.

Автор: Дмитрий Ярош

Останні новини